Artikler og nyheder om forskning

Filtrer på emne

VÆLG INTERVAL
RSS
2017
19 JAN

Flere voksne i Norden spiser usundt

Flere voksne i Norden spiser usundt. Det viser den anden fællesnordiske undersøgelse med sammenlignelige resultater om kost, fysisk aktivitet og overvægt, som DTU Fødevareinstituttet...

Fødevarer, fisk og landbrug Ernæring og kostvaner
18 JAN

DTU-forsker har som den første dansker fået data fra ny røntgenfacilitet

Lige før jul gennemførte professor Jens Wenzel Andreasen fra DTU Energi det første danske forsøg på den nye store røntgenfacilitet MAX IV ved Lund. Resultatet skal bruges...

Energi
18 JAN

Data om regnvand skal danne grundlag for arkitekters første skitser

Arkitektfirmaet Vandkunsten og forskere fra DTU undersøger sammen nye digitale værktøjer, der kan give viden om regnvandets strømme, allerede når de første skitser skal...

17 JAN

Elektrokatalyse kan sikre grøn omstilling

Vedvarende energi fylder mere og mere i energiforsyningen, men skal den grønne omstilling sikres skal den også kunne give os de brændstoffer og kemikalier, der tilsammen...

Katalyse Mikro- og nanoteknologi Metaller og legeringer Nanopartikler Brændselsceller Energilagring Fossile brændsler Solenergi Vindenergi
13 JAN

Fremtidens solcreme holder længere og kan modstå sved

Forskere fra DTU Kemi, Coloplast og Riemann er gået sammen for at udvikle nye materialer, der skal få produkter som solcreme og stomiposer til at hæfte bedre på huden...

Kemi
11 JAN

Opfindsomhed og omtanke gør skolemad sundere

Opfindsomhed og omtanke er nogle af de ingredienser, der kan give sortimentet i skolers madordning et sundhedsmæssigt løft. Det viser en undersøgelse fra DTU Fødevareinstituttet...

Fødevarer, fisk og landbrug Ernæring og kostvaner
09 JAN

Seks nye modeller til olieindvinding

Center for Olie og Gas – DTU udpeger seks modeller, der skal demonstrere, hvordan der kan hentes mere olie op fra Nordsøen.

Energi
05 JAN

Forbedrede mælkesyrebakterier skal give mere velsmagende oste og gavne miljøet

Mælkesyrebakterier er med til at give en lang række mejeriprodukter den rette smag, konsistens og holdbarhed. Et nyt projekt vil udnytte restprodukter fra mejeriproduktionen...

Fødevarer, fisk og landbrug Fødevareteknologi
03 JAN

DNA-analyser kan målrette behandling af kræftpatienter

DNA-analyse kan bruges til at diagnosticere kræft, hvis kræften har spredt sig til andre organer. Andrea Marion Marquard fra DTU Bioinformatik har forsket i at finde nye...

Gener og genomer
03 JAN

’Små’ energikilder kan give besparelser

Termisk aktiverede byggesystemer (TABS), der bruges til at udnytte små energikilder, kan bruges mere effektivt. Det mener Benjamin Behrendt fra DTU Byg, som har udviklet...

Energieffektivisering