Artikler og nyheder om forskning

VÆLG INTERVAL
RSS
2017
12 JUL

Bedre immunterapi for kræftpatienter

Virker immunterapi bedre på kræftpatienter, der fx har haft influenza? Det vil man undersøge i et forskningsprojekt på Herlev Hospital, hvor DTU er med. 

Sundhed og sygdomme Celler Enzymer og proteiner Gener og genomer Bakterier og mikroorganismer Vira Fermentering
30 JAN

Nyt anlæg skal udvikle cellefabrikker til industrien

Novo Nordisk Fonden har bevilget knap 118 mio. kr. til etablering af et anlæg til gærings- og produktoprensning på DTU Biosustain. Med anlægget bliver det muligt at teste...

Bioteknologi og biokemi Celler Bakterier og mikroorganismer Fermentering
2016
16 SEP

Hamsterceller producerer medicin

Hvad i alverden har kinesiske hamstre med lægemidler at gøre? Faktisk en hel del. Hamsterceller kan nemlig programmeres til at producere lægemidler mod f.eks. kræft på...

Bakterier og mikroorganismer Fermentering Syntetisk biologi
2015
29 JUL

AMASiNG baner vej for danske membraner til det kinesiske marked

DTU Energi er i samarbejde med membranvirksomheden LiqTech i gang med at udvikle keramiske membraner til det kinesiske marked, hvor de bl.a. vil blive brugt til opkoncentrering...

Bioteknologi og biokemi Fermentering
16 APR

Ph.d.-forsvar om metabolismen i mælkesyrebakterier

DTU Fødevareinstituttet inviterer til Siu Hung Joshua Chans ph.d.-forsvar om metabolismen i mælkesyrebakterien Lactococcus lactis. Forsvaret foregår den 28. april 2015...

Biologiske systemer Fermentering
06 JAN

Udsigt til mere bæredygtig griseproduktion

Virksomheden Vitalys fremstiller stoffet lysin, som tilsættes grisefoder. Tilsætningen gavner miljøet, fordi lysin mindsker behovet for at give dyrene sojaprotein. Og takket...

Bioteknologi og biokemi Fermentering Enzymer og proteiner Bakterier og mikroorganismer
2014
07 AUG

Seminar om produktion af fremtidens fødevarer

DTU Fødevareinstituttet inviterer til seminar om produktion af fremtidens fødevarer med fokus på, hvordan hygiejnisk design, sensorisk kvalitet, nye ingredienser og fermentering...

Fermentering Fødevarekvalitet Fødevaresikkerhed Fødevareteknologi Innovation og produktudvikling Fødevarer, fisk og landbrug