Artikler og nyheder om forskning

VÆLG INTERVAL
RSS
2018
13 FEB

DTU Veterinærinstituttet i ny konstellation

DTU har fundet en form, der sikrer den excellente forskning, den faglige kompetence, uddannelsesaktiviteterne og beredskabsopgaven frem til 2020 med færrest mulige afskedigelser...

Husdyrsygdomme
08 FEB

Fremtidens alkohol kan laves af overskudsmælkesukker

Ny teknologi fra DTU kan omdanne mælkesukkeret i mejerispildprodukter til alkohol. Den nystiftede virksomhed bag teknologien har fået startkapital fra CAPNOVA.

Fødevarer, fisk og landbrug Fødevareproduktion Fødevareteknologi Bakterier og mikroorganismer
25 JAN

Grøn idé skal få mennesker til at spise græs

Græsprotein kan være med til at mætte klodens voksende befolkning – og kan produceres økonomisk rentabelt og bæredygtigt.

Fødevarer, fisk og landbrug Fødevareproduktion Fødevareteknologi
15 JAN

Gode bakterier holder længere med sukkerovertræk

Chr. Hansen og DTU Fødevareinstituttet vil i et fælles forskningsprojekt indkapsle sundhedsfremmende bakterier, så de holder og virker bedre i maven på forbrugeren

Fødevarer, fisk og landbrug Fødevareproduktion Fødevareteknologi Sundhedsfremmende stoffer
2017
21 DEC

Forskere designer fleksibel strategi mod kvægsygdom

Kvægsygdommen paratuberkulose koster landbruget mange penge. Men den kan bekæmpes langt billigere med en smartere teststrategi.

Produktionsdyr
19 DEC

Tun eller torsk – forskning forklarer rovfisks geografi

Hvorfor lever tun og sværdfisk i troperne, mens torsk og fladfisk dominerer som rovfisk i kolde egne? Det har ny forskning fra DTU Aqua svaret på. 

Havforskning Økosystemer Fiskeri og fiskebestande
05 DEC

Uudforskede data giver ny viden om svins dødelighed

Ved at udforske noget af det potentiale, der gemmer sig i data fra overvågning af dyresygdomme, har forsker fra DTU hentet ny viden om de faktorer, der ligger til grund...

Fødevarer, fisk og landbrug Produktionsdyr Husdyrsygdomme
01 DEC

Uberørt af menneskehånd: Bedre og sikrere biotech-produktion

Automatisk og løbende prøvetagning under produktionen skal holde dansk bioteknologi i front. Udstyret og virksomheden bag udspringer af et frugtbart samarbejde mellem virksomheder...

Bioteknologi og biokemi Fødevareproduktion
21 NOV

Pris for kamp mod globale fødevareudfordringer

Mandag den 20. november modtog Frank Møller Aarestrup Nils Foss Excellence prisen 2017 for sin banebrydende forskning indenfor antibiotikaresistens – forskning der har...

Bakterier og mikroorganismer Gener og genomer Fødevarer, fisk og landbrug Fødevaresikkerhed
24 OKT

Forekomsten af mikroplast i Østersøen er ikke steget i 30 år

Koncentrationen af mikroplast i vand og fisk fra Østersøen har været konstant de sidste 30 år, selvom produktionen af plast er steget kraftigt i samme periode. Det er...

Økosystemer Fisk og skaldyr