Artikler og nyheder om forskning

VÆLG INTERVAL
RSS
2018
15 JAN

Gode bakterier holder længere med sukkerovertræk

Chr. Hansen og DTU Fødevareinstituttet vil i et fælles forskningsprojekt indkapsle sundhedsfremmende bakterier, så de holder og virker bedre i maven på forbrugeren

Fødevarer, fisk og landbrug Fødevareproduktion Fødevareteknologi Sundhedsfremmende stoffer
2017
28 MAR

Mikroalger har stort potentiale som ingrediens i fiskefoder

Industrielt fremstillede mikroalger kan blive en bæredygtig ingrediens i fiskefoder, viser et projekt fra DTU Fødevareinstituttet. I projektet er koncepter udviklet til...

Fødevarer, fisk og landbrug Fødevareteknologi Fødevareproduktion Sundhedsfremmende stoffer
03 MAR

Ingredienser – en diskret succeshistorie

Med 14 pct. af verdensmarkedet og en omsætning på op mod 35 mia. har dansk ingrediensindustri forholdsvis ubemærket udviklet sig til en sværvægter. Samtidig tegner der...

Fødevarer, fisk og landbrug Fødevareproduktion Fødevareteknologi Sundhedsfremmende stoffer Bakterier og mikroorganismer Enzymer og proteiner
05 JAN

Forbedrede mælkesyrebakterier skal give mere velsmagende oste og gavne miljøet

Mælkesyrebakterier er med til at give en lang række mejeriprodukter den rette smag, konsistens og holdbarhed. Et nyt projekt vil udnytte restprodukter fra mejeriproduktionen...

Fødevarer, fisk og landbrug Fødevareteknologi Sundhedsfremmende stoffer
2016
07 SEP

Antioxidanter i blæretang kan give fødevarer bedre smag

Blæretang fra danske farvande indeholder antioxidanter, som effektivt kan forhindre at fedtstoffer i en række produkter bliver harske, hvilket kan give en ubehagelig smag...

Fødevarer, fisk og landbrug Fødevareteknologi Sundhedsfremmende stoffer
25 MAJ

Æblers C-vitaminindhold stabilt gennem generationer

Når forbrugere i dag sætter tænderne i et Ingrid Marie æble, får de cirka lige så meget C-vitamin fra frugten, som deres bedsteforældre gjorde for 65 år siden. Det viser...

Ernæring og kostvaner Fødevareproduktion Sundhedsfremmende stoffer
26 APR

Nye udvindingsmetoder skal mindske spild i tangindustrien

Danske virksomheder skal udvinde og afsætte flere af de værdifulde stoffer, som findes i tang. Det vil DTU Fødevareinstituttet hjælpe virksomhederne med i et nyt treårigt...

Fødevarer, fisk og landbrug Fødevareteknologi Fødevareproduktion Sundhedsfremmende stoffer
Foto: Thorkild Amdi Christensen
08 MAR

Danica investerer millioner i DTU-spin out

Virksomheden Glycom A/S med hovedkvarter hos Scion DTU i Lyngby og afdelinger i Ungarn og USA har fundet nøglen til at fremstille en række sukkerforbindelser, som findes...

Bakterier og mikroorganismer Sundhedsfremmende stoffer Fødevareteknologi
08 MAR

Mange danskere tager kosttilskud, selvom få har brug for dem

Seks ud af ti danskere bruger et kosttilskud, selvom størstedelen får tilstrækkelige mængder af langt de fleste vitaminer og mineraler fra kosten alene. For mange er brugen...

Ernæring og kostvaner Fødevarer, fisk og landbrug Sundhedsfremmende stoffer
2015
02 DEC

Danskernes D-vitaminniveau er bestemt af deres gener

Visse genvariationer øger risikoen for at have et lavere D-vitaminniveau. Det viser et ph.d.-studie fra DTU Fødevareinstituttet, som har undersøgt effekten af at spise...

Ernæring og kostvaner Sundhedsfremmende stoffer