Artikler og nyheder om forskning

VÆLG INTERVAL
RSS
2017
21 NOV

Pris for kamp mod globale fødevareudfordringer

Mandag den 20. november modtog Frank Møller Aarestrup Nils Foss Excellence prisen 2017 for sin banebrydende forskning indenfor antibiotikaresistens – forskning der har...

Bakterier og mikroorganismer Gener og genomer Fødevarer, fisk og landbrug Fødevaresikkerhed
21 MAR

Salmonella i svinekød kan opdages på den halve tid

En ny metode udviklet på DTU Fødevareinstituttet halverer den tid, det tager slagterier at teste for sygdomsfremkaldende salmonellabakterier i svinekød. Testen kan spare...

Bakterier og mikroorganismer Fødevarer, fisk og landbrug Fødevaresikkerhed
2016
29 NOV

Dansk overvågning af antibiotika vigtig i kampen mod resistens

Den danske overvågning af antibiotikaforbrug og -resistensudvikling blandt dyr, mennesker og fødevarer har de sidste 20 år gjort det muligt - på et videnskabeligt grundlag...

Fødevarer, fisk og landbrug Fødevaresikkerhed Sundhed og sygdomme
15 NOV

Danske dyr får stadig mindre antibiotika

Antibiotikaforbruget til danske dyr er fortsat faldet i 2015, især fordi svin får en stadig mindre mængde antibiotika. Derimod har alvorlige sygdomsudbrud blandt danske...

Fødevarer, fisk og landbrug Fødevaresikkerhed
25 AUG

Kortlægning af fødevarers DNA kan afsløre fup

En kortlægning af DNA’et i en fødevare vil i fremtiden kunne bruges til at undersøge, om produktet indeholder de ingredienser, varedeklarationen lover. Udstyret til at...

Gener og genomer Fødevarer, fisk og landbrug Fødevaresikkerhed
23 AUG

WHO anerkender DTU Fødevareinstituttets helgenomforskning

DTU Fødevareinstituttet er udnævnt som Verdenssundhedsorganisationens, WHO’s, første samarbejdscenter for genomics. Derved anerkender WHO instituttets pionerarbejde indenfor...

Bakterier og mikroorganismer Gener og genomer Fødevaresikkerhed Fødevarer, fisk og landbrug
11 AUG

Bedre data om forekomsten af resistente bakterier i Europa

De nationale referencelaboratorier i EU’s medlemslande har forbedret deres evne til at bestemme forekomsten af resistens i forskellige bakteriearter. Det har DTU Fødevareinstituttet...

Bakterier og mikroorganismer Fødevaresikkerhed
20 JUL

Afrikansk kamelmælk bliver mere sikker med dansk viden

Dansk viden om mælkeproduktion og fødevaresikkerhed gør i et DANIDA-finansieret projekt afrikansk kamelmælk mere sikker at drikke og sikrer en bedre udnyttelse af mælken...

Fødevarer, fisk og landbrug Fødevaresikkerhed Fødevareproduktion
12 JUL

Ny metode afslører hvor virus gemmer sig

En metode, der kan afsløre forskellige sygdomsfremkaldende virus på overflader som bordplader og inventar, er udviklet i et projekt i DTU Fødevareinstituttet. Metoden...

Bakterier og mikroorganismer Fødevarer, fisk og landbrug Fødevaresikkerhed
29 JUN

Stoffer i kød kan være kræftfremkaldende

Befolkningsundersøgelser peger på en mulig sammenhæng mellem indtag af kød og udvikling af kræft. Kød kan indeholde kræftfremkaldende stoffer, men er også en vigtig ernæringskilde...

Fødevarer, fisk og landbrug Fødevaresikkerhed Sundhed og sygdomme