Artikler og nyheder om forskning

VÆLG INTERVAL
RSS
2016
21 APR

Plastik i maverne på 23 procent af undersøgte torsk og sild

Den første danske undersøgelse af mikroplastik i maverne på torsk og sild fra Østersøen og Nordsøen fandt plastik i næsten en fjerdedel af de undersøgte fisk

Fisk og skaldyr Havforskning Fødevarekvalitet
2015
24 NOV

DTU Veterinærinstituttet inviterer til årsmøde i Society for Veterinary Epidemiology...

Årsmødet bliver afholdt fra den 16.-18. marts 2016 i Helsingør. DTU Veterinærinstituttet arrangerer årsmødet sammen med Københavns Universitet og Landbrug & Fødevarer...

Fødevareproduktion Husdyrsygdomme Produktionsdyr Fødevarekvalitet Fødevaresikkerhed
02 MAR

Mennesker mødes, og virksomheder opstår

Da en ung forskergruppe med et par patenter under armen blev sat sammen med en erfaren entreprenør, gik det stærkt. Sammen er de nu med virksomheden Specshell på vej ind...

Entreprenørskab Innovation og produktudvikling Fødevarekvalitet Fødevareproduktion Katalyse Hardware og komponenter Organisk kemi Enzymer og proteiner Bakterier og mikroorganismer
18 FEB

Invitation til professor Jeffrey Hoorfars tiltrædelsesforelæsning

Tilmeld dig venligst igen til professor Jeffrey Hoorfars tiltrædelsesforelæsning fredag den 13. marts 2015, da der desværre har været tekniske problemer med tilmeldingen...

Fødevaresikkerhed Fødevarekvalitet Bakterier og mikroorganismer Fødevarer, fisk og landbrug
12 FEB

Ph.d.-forsvar om følelsen af tilfredsstillelse ved indtag af fødevarer

DTU Fødevareinstituttet inviterer til Barbara Vad Andersens ph.d.-forsvar om forbrugeres følelse af tilfredsstillelse ved indtag af fødevarer. Forsvaret foregår fredag...

Fødevarer, fisk og landbrug Fødevarekvalitet
2014
03 NOV

Hygiejnisk design i fremtiden

Hygiejnisk design af lokaler og bygninger giver optimale hygiejniske forhold. Men branchen er udfordret af, at rengøring typisk er udliciteret. DTU Center for Hygiejnisk...

Fødevaresikkerhed Fødevareteknologi Fødevarer, fisk og landbrug Fødevarekvalitet
13 OKT

Invitation til professor Egon Bech Hansens tiltrædelsesforelæsning

DTU Fødevareinstituttet inviterer til professor Egon Bech Hansens tiltrædelsesforelæsning fredag den 31. oktober 2014. Egon Bech Hansen vil tale om baggrund, status og...

Fødevareproduktion Bakterier og mikroorganismer Fødevarekvalitet Fødevarer, fisk og landbrug
01 OKT

Workshop om detektion og kvantificering af proteinmodifikationer

Ikke-enzymatiske modifikationer af proteiner påvirker deres funktion og struktur. Sådanne modifikationer i fødevarer har konsekvenser for fødevarens smag og konsistens...

Enzymer og proteiner Biologiske systemer Fødevarekvalitet Fødevarer, fisk og landbrug
17 SEP

Forskning skal skabe vækst i ingredienser

Nationalt IngrediensCenter, NIC, skal medvirke til at skabe ny vækst i ingredienser til fødevarer. Bag NIC står en række virksomheder, universiteter, brancheorganisationer...

Fødevarekvalitet Fødevareproduktion Fødevarer, fisk og landbrug
16 SEP

Nyt Nationalt IngrediensCenter, NIC

Et stærkt samarbejde indenfor ingrediensområdet har til formål at styrke området og synliggøre alle de initiativer, der allerede er i gang. Nationalt IngrediensCenter...

Fødevarekvalitet Fødevareproduktion Fødevarer, fisk og landbrug