Nyhedsoverblik

Filtrer på emne

VÆLG INTERVAL
21 SEP

Fire tekniske universiteter opruster med yngre forskere

Den europæiske alliance af tekniske universiteter – EuroTech – lancerer et postdoc-program, der styrker samarbejdet mellem førende forskningsmiljøer i Europa.

20 SEP

Forsker i elektroteknik modtager årets AEG Elektronprisen

AEG Elektronprisen er netop blevet uddelt og i år gik prisen til lektor Arnold Knott fra DTU Elektro.

Elektroteknologi Elektronik
19 SEP

Ny viden på vej til et bedre høreapparat

Høreapparater forstærker lyden i vores omgivelser. Ny forskning gør det muligt at skelne mellem ønsket lyd, fx en stemme, og uønsket baggrundsstøj.

Lyd Høreapparater
18 SEP

Hvordan vil mennesker reagere på førerløse biler?

Hvad sker der, når mennesket slipper rattet og overlader bilkørslen til teknologien? Trafikpsykolog Mette Møller ser både fordele og potentielle problemer.

Transport og logistik Transportadfærd
15 SEP

Sådan dør rumsonden Cassini i dag 1,5 mia. km fra Jorden

I dag udsendes det sidste signal fra rumsonden Cassini, før den brænder op i planeten Saturns atmosfære og stumperne bliver en del af planeten. DTU har bidraget til præcis...

Rumforskning
14 SEP

Kronprinsesse Mary indviede kollegie i Lyngby

Kronprinsesse Mary sendte balloner til himmels, da DTU fejrede den officielle indvielse af Hempel Kollegiet, DTU.

14 SEP

Nytænkende screening for kemikalier i pap- og papiremballage

En ny tilgang til at identificere problematiske kemikalier i fødevareemballage af pap og papir er udviklet på DTU Fødevareinstituttet.

12 SEP

34 mio. kr. til fri forskning på DTU

Tre DTU-forskere har modtaget de prestigefyldte ERC Starting Grants fra Det Europæiske Forskningsråd til fri grundforskning.

12 SEP

Farlige stoffer kan spores med kemisk hundesnude

DTU er klar med prototypen på et kemisk ’sniffer-system’ til sporing af kriminelle stoffer som narkotika og eksplosiver.

Sensorer Mikro- og nanoteknologi
Foto: Arkiv
11 SEP

DTU går 23 pladser frem i ny ranking

Efter et mindre fald sidste år går DTU igen frem på Times Higher Education World University Rankings

Foto: Bjørn Lymann Jespersen
Hold dig opdateret med seneste nyt fra DTU. Dyk ned i aktuelle temaer, tag et kig i DTU’s magasiner, se videoer, eller lyt med på vores podcast.

Nyhedsbrev fra DTU

Tilmeld dig DTU's nyhedsbrev, og få udvalgte nyheder tilsendt en til to gange om ugen.

DTU's nyhedsbrev

Kort-link generator

Har du brug for et kort link til en nyhed eller en side på DTU.dk? - Kopier linket ind nedenfor og opret en genvej der er nem at dele.

OBS: Det er kun muligt at benytte DTU's kort-link generator til web-adresser der er en del af dtu.dk domænet.