Nobelpristager besøger DTU

mandag 29 sep 08
|

Professor Ahmed Hassan Zewail besøger DTU og giver en forelæsning med titlen ”Visualizing the Invisible – From Atoms to Cells”.

class="normal">

På onsdag den 1. oktober er det muligt for alle interesserede at følge en forelæsning med en nobelpristager i kemi. Det drejer sig om professor Ahmed Hassan Zewail, der i 1999 modtog nobelprisen for sin forskning i femtokemi. Han er blevet kendt som en pioner inden for femtokemien, der handler om at undersøge, hvordan kemiske reaktioner sker, ved at iagttage dem med meget præcist udstyr i de meget korte tidsrum, hvor de foregår.

 

På DTU skal Professor Zewail også forelæse om femtokemi. Det kommer til at handle om 4D-visualisering af stof, og hvordan det kan udnyttes. Emnet har relevans for en lang række videnskaber, fra biologien, over kemien og til fysikken. Forelæsningen er en Ørsted Lecture, og kan opleves på onsdag den 1. oktober klokken 14 i bygning 116, auditorium 81.

 

Se forelæsningen i DTUs kalender her

 

Læs også invitationen her

 

 

    

Femtokemi

Femtokemi undersøger ved hjælp af avanceret udstyr, hvordan kemiske reaktioner foregår. Det det sker ved at betragte dem med meget korte tidsintervaller. Disse tidsintervaller kan være helt nede på billiardtedele sekunder, også kaldet femtosekunder.

 

 

class="normal"> 

class="normal">

class="MsoNormal" style="MARGIN: 0cm 0cm 0pt">