Robocup

Robotter konkurrerer om hæder og penge på DTU

tirsdag 20 mar 12

Kontakt

Ole Ravn
Lektor, Gruppeleder, Studieleder
DTU Elektro
45 25 35 60
27 robotter dyster den 20.-22. marts om at blive vinder af DTU RoboCup 2012.

For 16. gang lægger DTU hindringer i vejen for robotter, når DTU RoboCup 2012 afvikles den 20.-22. marts. 27 robotter deltager i årets RoboCup, og der er gratis adgang for tilskuere, når robotterne kæmper for deres skabere på den nykonstruerede forhindringsbane i DTUs  Oticonsal.

Lektor Ole Ravn, initiativtager til RoboCup, siger:

”Konkurrencen giver vores studerende mulighed for at omsætte deres viden fra studiet til noget helt konkret. For at få succes i RoboCup skal man kunne arbejde projektorienteret og med deadlines.”

Han tilføjer, at RoboCup også er rigtig god underholdning for både deltagere og tilskuere.

For at vinde skal robotterne klare en bane med kurver, porte og trapper, og opgaverne skal løses så fejlfrit som muligt. Robotten skal være programmeret til at klare forhindringerne på forhånd og må ikke styres undervejs.

RoboCup er også for skoleelever

Der deltager også to skolehold i årets konkurrence. De har vundet wildcards til konkurrencen ved RoboCup Junior på Experimentarium.

”Det bedste hold opnåede faktisk så mange point, at de ville have kunnet kvalificere sig selv uden et wildcard,” siger Ole Ravn.

DTU RoboCup begynder tirsdag den 20. marts kl. 9:00 i Oticonsalen, bygning 107 på Danmarks Tekniske Universitet i Lyngby. Onsdag d. 21.marts kl. 13 finder kvalifikationsrunden sted, mens finalekørsler og præmieoverrækkelse går i gang torsdag d. 22. marts kl. 11:00.

Konkurrencen streames live. Se mere på robocup.dtu.dk.

 

Nyheder og filtrering

Få besked om fremtidige nyheder, der matcher din filtrering.