Bygningsdesign

Tønder Energi og Miljø Fond støtter udviklingen af plastsolceller

fredag 05 okt 12
Tønder Energi og Miljø Fond har besluttet at tildele Programmet for Funktionelle Organiske Materialer på DTU Energikonvertering 495.000 kr. til indkøb af en maskinramme til en trykkemaskine, der bruges til at fremstille plastsolceller.

DTU Energikonvertering har gennem mange år forsket i udviklingen af plastsolceller, der i forhold til konventionelle solceller af silicium kræver et meget mindre ressource- og energiforbrug ved fremstillingen. Cellerne kan fremstilles i stor skala ved hjælp af billige produktionsmetoder kendt fra bl.a. den grafiske industri.

Plastsolceller har potentialet til at blive fremtidens billige og konkurrencedygtige solcelle – således er plastsolceller en solcelleteknologi, der vil kunne opskaleres tilstrækkeligt til at kunne dække hele verdens behov for elektricitet. Forskningen på DTU Energikonvertering fokuserer på at forbedre cellernes virkningsgrad og holdbarhed.

Prisen blev overrakt den 3/10 af Klima-, Energi- og Bygningsminister Martin Lidegaard i forbindelse med Energipolitisk Åbningsdebat 2012, hvor professor Frederik Krebs modtog den på vegne af DTU Energikonvertering.

Relaterede Videoer  

Vis flere