Vælg nyhedskanal

Læs udvalgte artikler fra DTUavisen herunder. Se hele avisen her

Udvalgte artikler fra DTUavisen

21 APR

Et godt tilbud afbrød professorens pension

Morten Lind er 72 år og egentlig professor emeritus. Men hans viden om automatisering er blevet så aktuel, at han har afbrudt sit otium.

Elektroteknologi Robotteknik og automation
21 APR

Nye redskaber skal give mindre bifangst

Der skal gå kortere tid fra idé til ibrugtagning af nye fiskeredskaber. Det er tanken bag et nyt forskningsprojekt, som DTU Aqua deltager i.

Fødevarer, fisk og landbrug
Foto: Mikal Schlosser
18 APR

Demokratiseret teknologi har forvandlet DTU Robocup

I år kan DTU RoboCup fejre 20 års jubilæum. På de to årtier er teknologien blevet så tilgængelig, at selv en talentfuld 14-årig kan give ingeniørstuderende baghjul.

Elektroteknologi Robotteknik og automation
15 APR

Mit højeste mål er at finde en kur mod kræft

"Nogle opfatter mig som ensporet – med rette", siger institutdirektør og forsker Thomas L. Andresen.

Photo: Joachim Rode
11 APR

Pitchbar er stedet hvor de gode ideer mødes

I tiki-baren under DTU Skylab afholdes cirka en gang om måneden Pitchbar, hvor iværksættere og innovationsinteresserede drikker øl og trykker hænder.

10 APR

Ny teknologi kan booste fibernettes båndbredde

Bifrost Communications vandt Danish Tech Challenge med et fibersystem, der kan skabe hurtigere internetforbindelser. Nu skal der findes investorer.

Informationsteknologi Hardware og komponenter
04 APR

Hvad sker der når køleskabet går online?

Internet of Things står på nippet til at revolutionere vores dagligdag, men rummer også store udfordringer. DTU kan anbringe sig helt forrest i forskerfeltet

Elektronik Informationsteknologi
04 APR

De vil skaffe kølerum til bønder i Sierra Leone

To studerende vil skaffe bønder i Sierra Leone et hårdt tiltrængt solcelledrevet kølerum til afgrøder.

20 MAR

Studerende stod bag flest startups i 2016

Antallet af startups på DTU voksede i 2016 - igen. I alt blev der etableret 67 virksomheder mod 54 året før. De studerende stod bag størstedelen.

17 MAR

Fagligt fællesskab for de nyeste ingeniører

I studiecaféen for de to studieretninger Rumteknologi og Fysik hjælper ældre studerende de nystartede på plads i den nye faglige virkelighed og letter overgangen fra student...

Fysik