DropBucket: Miljøvenlig pap-skraldespand til engangsbrug

mandag 01 jul 13

Kontakt

Tore Vind Jensen
Journalist
Afdelingen for Forskning og Relationer
45 25 12 19

Kontakt

Henrik Larsen
Teamleder, chefkonsulent
Afdelingen for Forskning og Relationer
45 25 11 92

Store festivaler kaster store mængder affald af sig, som skal samles ind hurtigt, effektivt og miljøvenligt. Det har givet en gruppe DTU-studerende ideen til DropBucket, en simpel engangs-skraldespand i pap, der bliver testet på årets Roskilde Festival.

DropBucket er en udfoldelig affaldsbeholder, der er fremstillet i genbrugsbølgepap med en tynd plasthinde, der forstærker materialet og gør bølgepappen vandafvisende. Beholderens særlige form giver den et lavt tyngdepunkt, som gør den stabil, og den kan hurtigt sættes op til events og særlige lejligheder med et stort behov for skraldespande. .

DropBucket er udviklet af tre bachelorstuderende på studieretningen Design og Innovation: Marie Stampe  Berggreen, Heida Nolsøe og Andreas Nørballe, som 21. juni modtog en af de ti vinderpriser i innovationskonkurrencen Venture Cup.

Før spanden tages i brug sikrer en simpel foldeteknik, at den kan transporteres sammenfoldet, hvilket minimerer transportomkostningerne. Foldeteknikken i bunden af DropBucket er designet som en låsemekanisme, der gør opsætning enkel og sammenklapning vanskelig.

DropBucket er tænkt til engangsbrug, og derfor bliver spanden kørt til forbrændingen med indhold efter brug. DropBucket gør det altså muligt at løse både tidsmæssige, ergonomiske og økonomiske udfordringer ved affaldshåndtering.

På årets Roskilde Festival bliver der opstillet 200 skraldespande i campingområde B, 20 ved Skate Zonen, 50 ved Gloria og 20 ved Ovalen. De tre studerende kan træffes ved Sustainable Lab onsdag 3. juli kl. 13-15.

Se Heida Nolsøes præsentation af DropBucket på Youtube:

Relaterede Videoer  

video thumbnail image

video thumbnail image

video thumbnail image

video thumbnail image

Vis flere