Illustration: Technologist

Nyt nummer af Technologist

I dag udkommer anden udgave af DTU’s internationale magasin, Technologist. Under sloganet ’Innovation. Explained’ er Technologist magasinet, hvor den nyeste europæiske forskning og innovation bliver præsenteret, forklaret og sat i perspektiv. Det er magasinet, der sætter tendenser og trends inden for teknologi og naturvidenskab under lup.

I dette nummer kigger magasinet bl.a. nærmere på maker-bevægelsen, hvor unge ’selvbyggere’ med billige computere og komponenter udvikler revolutionerende systemer og produkter, der ofte kan konkurrere i opfindsomhed og effektivitet med de store producenters. Et eksempel er danske Adam Hartmann, der i startup-virksomheden Eupry har udviklet et system til overvågning af vacciner på køl. Et simpelt system, som f.eks. er nyttigt i områder med ustabil elforsyning.

 
Usynlighed – eller hvordan man kan se det, der ikke kan ses – er et andet tema i dette nummer. Her præsenteres det nyeste inden for f.eks. hyperspektrale kameraer og infrarøde lasere, som vil kunne detektere sygdomme ved at analysere udåndingsluft.

Technologist har også en website – www.technologist.eu – hvor der dagligt postes nyheder fra videnskabens og teknologiens verden sammen med udvalgte artikler fra det trykte magasin. Man kan også følge magasinet på både Facebook og Twitter.