Technologist nr. 8 - 2016

Nyt Technologist ude nu

Transportadfærd Transportøkonomi Mobilitet Entreprenørskab Innovation og produktudvikling Medicinske apparater og systemer Computerberegning Kortlægning og opmåling Biologiske systemer
Et nyt nummer af DTU’s internationale magasin Technologist er nu på vej ud i hele Europa. Denne gang bl.a. med historien om, hvordan vi kommer til at færdes og leve i verdens hastigt voksende storbyer.

Vi skal med al sandsynlighed takke ingeniører, forskere og startups for, at vi overhovedet vil være i stand til at bevæge os rundt i fremtidens storbyer.De arbejder alle nemlig med smarte løsninger på de trængsels- og forureningsproblemer, som skyldes, at verdens byer bare vokser og vokser.

Selvkørende busser – og biler for den sags skyld, intelligente lyssignaler, der sørger for, at trafikken glider smertefrit, elektriske biler, cykler og motorcykler, der ikke udstøder giftig gas. Det er blot nogle få eksempler på de tekniske løsninger, der kommer bylivet til gode.

Læs temaet om 'Urban Mobility' på magasinets egen webside.

Det nye nummer bringer også historien om, hvordan apps, der er kendt fra gaming-verdenen, spiller en stadig større rolle i sundhedsvæsenet. Her kan man bl.a. møde danske 'Be My Eyes', der har udviklet en app, hvor seende vha. en smartphone kan hjælpe blinde med f.eks. at læse en brugsanvisning. Læs historien her.

I det nye nummer finder man også interviewet med tidligere DTU-studerende og iværksætter bag Labster - det virtuelle laboratorium, Mads Bonde. Læs interviewet her.

Dette – og mange andre historier om, hvordan teknologi og innovation præger vores hverdag – kan man læse om i Technologist nr. 8, som fås mange steder på DTU’s campus’er. Eller man kan følge med på technologist.eu, hvor der dagligt postes nyheder fra teknologiens og videnskabens verden.

Her kan man også bestille enkelte magasiner eller et abonnement på Technologist.