Foto: Mikal Schlosser

Fuldt hus på DTU’s uddannelser

Et rekordstort antal ansøgere til DTU’s uddannelser betyder, at DTU må lukke samtlige af deres uddannelsesretninger, på nær én, med adgangskvotient. Det er den stærkeste søgning der har været til diplom- og civilingeniøruddannelserne på DTU i nyere tid.

Ikke mindre end 2.041 unge mennesker kan i dag gå ind på optag.dtu.dk og læse deres optagelsesbrev fra DTU. Det betyder, at der endnu engang er en flot fremgang i optaget på DTU. En fremgang der fordeler sig med en stigning på 6 % på diplomingeniøruddannelsen og knap 1 % på civilingeniøruddannelsen. 

Overordnet set er det nu blevet sværere at få en af de eftertragtede studieplader på DTU. På langt de fleste retninger, både for civil- og diplomuddannelsen, er grænsekvotienten også steget.

”For første gang nogensinde kan vi lukke alle vores uddannelsesretninger med kvotient - på nær én. Og tallene sender et klart signal om, at både ingeniøruddannelserne og DTU er blevet mere populære hos de unge. Danmark har brug for flere ingeniører, og det er derfor også glædeligt at interessen for at blive ingeniør lader til at vokse,” siger bachelordekan Martin Vigild.

På syv ud af 16 civilingeniørretninger skal man nu have et snit på 9,0 eller derover for at blive optaget, og på to diplomingeniørretninger kræves der nu et snit på 8,0. Men der er stadig mange som søger og ikke kommer ind; unge mennesker som kunne blive gode ingeniører uden at de nødvendigvis har et gymnasiegennemsnit på ni eller derover, mener Martin Vigild og uddyber:

”Vi har på DTU set et stigende antal ansøgere i løbet af de sidste år, og den tendens glæder vi os over. Men faktum er, at vi som samfund kommer til at mangle 13.500 ingeniører og scient’er om 10 år, og den problematik er vi stadig nødt til arbejde aktivt med. Derfor vil vi til næste år arbejde på at oprette flere studiepladser, så endnu flere kan få deres førsteprioritet opfyldt.”

Byggeriet hitter stadig hos de unge

De mest søgte uddannelser har i år været ’Byggeri og infrastruktur’, ’Bygningsdesign’ og ’Softwareteknologi’ på diplomingeniøruddannelsen, hvor man på civilingeniøruddannelsen ser øget søgning på retninger som ’Kemi og teknologi’, ’Vand, bioressourcer og miljømanagement’ og ’Strategisk analyse og systemdesign’.

”Vi oplever overordnet, at det ikke bare er de hårde tekniknørder, der søger ind på DTU. Det er også de grønne og samfundsbevidste tekniknørder, og så ser vi også en ny gruppe studerende, som vi kunne kalde for direktør tekniknørder; de går efter jobs med stort ledelsesansvar. På DTU glæder vi os til at byde alle de nye studerende velkommen på DTU's to campusser i Ballerup og Lyngby, og allerede i sidste uge af august vil DTU’s rektor Anders Bjarklev og jeg selv køre rundt til alle rusturene for at hilse på de nyoptagne studerende,” siger Martin Vigild.