Foto Steen Brogaard

DTU’s rektor medlem af FN-ligestillingsinitiativ

Anders Bjarklev bliver medlem af nyoprettet ’Gender Diversity Roundtable Denmark’, der skal bane vej for flere kvinder i ledelse.

Rektor Anders Bjarklev er netop blevet optaget som medlem af det nyoprettede ’Gender Diversity Roundtable Denmark’, der skal finde konkrete værktøjer og løsninger, der kan bane vej for større diversitet i ledelser.

Bag det det ny ligestillingsinitiativ står Boston Consulting Group (BCG) og UN Women, der samler 15 topchefer fra erhvervslivet, uddannelsesinstitutioner og samfundsorganisationer. Konkret skal medlemmerne af det nye ’roundtable’ i fællesskab arbejde målrettet inden for hver deres respektive sektor for at fremme en større diversitet i ledelsesteams. De skal således agere både som tænketank, vidensdelingscenter og bannerførere for nye konkrete værktøjer.

For få kvindelige topledere
”Vi halter desværre efter vores nordiske naboer i Danmark, når det kommer til kvinder i ledelse og forskning. Selv om ligestilling på ledelsesgangen har fyldt markant på den danske dagsorden de sidste ti år - og der har været stor fokus og tiltag i virksomhederne - er der fortsat kun få kvindelige topledere i danske virksomheder. Dermed går virksomheder glip af den værdi, der bliver skabt gennem en mangfoldig ledelse,” siger Anders Bjarklev.

Ifølge Anders Bjarklev kan DTU være med til at bane vej for at øge andelen af kvinder i ledelse og forskning ved at vidensdele på tværs, diskutere konkrete og håndgribelige løsninger og bidrage til ny forskning på området.

”Der er behov for ligestilling blandt vores forskere, hvis vi skal tiltrække flere kvindelige studerende, så unge kvinder bedre kan spejle sig i en forskningskarriere. Derfor skal vi have flere kvindelige forskningsledere og professorer, som unge forskere kan se op til og ønske at arbejde sammen med,” siger Anders Bjarklev.