DTU Studiemiljøundersøgelse. Foto: Vibeke Hempler

Øget tilfredshed med studiemiljøet blandt DTU’s studerende

DTU’s Studiemiljøundersøgelse 2015 viser voksende tilfredshed blandt de studerende. 

96 procent af de studerende på DTU synes, at der er en god atmosfære på DTU, og 90 procent føler sig godt tilpas og trives. Det viser DTU’s nye studiemiljøundersøgelse. Siden den seneste studiemiljøundersøgelse i 2012 er tilfredsheden med studiemiljøet øget på centrale punkter som f.eks. undervisernes tilgængelighed, studievejledningens service, adgangen til strømstik, det uformelle studiemiljø, holdundervisningslokaler og cykelparkeringspladser.

”Det er meget glædeligt, at de studerendes generelle tilfredshed er så stor. Det viser, at de seneste års indsats for at forbedre studiemiljøet og ikke mindst de fysiske forhold for de studerende har båret frugt,” siger dekan Martin Vigild.

90 procent af de studerende erklærer sig generelt tilfredse med de fysiske rammer på DTU, og 82 procent af de studerende føler sig generelt velinformerede om deres studier – f.eks. hvad angår kurser, eksamen og fritidsaktiviteter på DTU.

"Det er meget glædeligt, at de studerendes generelle tilfredshed er så stor. "
Dekan Martin Vigild

Den meget høje tilfredshed med atmosfære og trivsel på DTU er stort set ens for alle studerende på tværs af DTU's uddannelser. Undersøgelsen viser også, at studerende med primær tilknytning til Ballerup Campus føler sig noget mindre velinformerede om kurser, eksamener og fritidsaktiviteter og er mere kritiske over for det psykiske og fysiske studiemiljø end studerende i Lyngby.

”Der bør ikke være forskel på, hvor tilfredse de studerende er i henholdsvis Lyngby og Ballerup. Derfor er studiemiljøet i Ballerup helt klart et område, vi skal have fokus på de kommende år,” siger dekanen.

Som en del af undersøgelsen har DTU afdækket, hvilke aspekter af studiemiljøet, der har størst betydning for de studerendes trivsel. Denne del af undersøgelsen viste, at det vigtigste for de studerende er at undgå ensomhed og at have god kontakt til deres medstuderende. Den meget høje tilfredshed med atmosfære og trivsel er ifølge Martin Vigild et tegn på, at disse ønsker i vid udstrækning er opfyldt.

Undersøgelsen omfattede alle 9777 studerende på civilbachelor- og civilkandidatuddannelsen samt diplomingeniøruddannelsen. 3.223 studerende besvarede undersøgelsen, hvilket giver en svarprocent på 33 procent.