Visualization: Rørbæk og Møller Arkitekter ApS

Grundstensnedlæggelse på det nye forsknings- og læringsmiljø AGORA

Elektroteknologi
AGORA-Byggeriet er nu officielt skudt i gang med den ceremonielle grundstensnedlæggelse, hvor der blev holdt taler, vist plancher med visualiseringer af byggeprojektet, og naturligvis nedstøbt en grundsten sammen med en tidskapsel.

Tirsdag den 9. september 2014 blev grundstenen lagt, der hvor det kommende AGORA-byggeri 329A bliver opført på DTU Lyngby Campus. Den nye bygning vil komme til at forbinde bygningerne 326, 328 og 329, og omfatte 1.850 m2, der indrettes med state-of-the-art forskningsfaciliteter inden for energi- og elsystemer (PowerLabDK), kontorer, undervisningsområder og auditorium. Samtidigt vil bygning 325 blive renoveret.

Ved grundstensnedlæggelsesceremonien bød Campusdirektør Jacob Steen Møller velkommen. Der blev holdt taler af DTU rektor Anders Bjarklev, formanden for PowerLabDKs Styregruppe Preben Jørgensen, DTU dekan Martin Vigild, og ikke mindst DTU Elektros institutdirektør Kristian Stubkjær.

Kristian Stubkjær, fortalte om projektet og om hvordan PowerlabDK triggede muligheden for projektet tilblivelse, om valget af navnet AGORA, og udbragte en stor tak til alle der har medvirket til at få det hele til at ske. 

Tidskapsel
Ved grundstensnedlæggelsen blev en tidskapsel med temaet ”From Source to Consumption” på symbolsk vis støbt ind i fundamentet til AGORA. Den var en hilsen til DTU Elektros industrielle samarbejdspartnere. Læs mere om hvad tidskapslen indeholdt (engelsksproget PDF).

Kort status på byggeri
Det helt indledende arbejde på AGORA-byggeriet blev påbegyndt i juli måned 2014. Byggeriet forventes afsluttet i september 2015. Allerede i december måned 2014 forventes et lukket råhus at stå klar, hvorefter det indvendige færdiggørelsesarbejde vil kunne påbegyndes. Hovedtidsplanen og budgettet følges og byggestarten har forløbet fint.