Pressemeddelelser

VÆLG INTERVAL
RSS
2018
05 APR

Brug af DNA-data til at skræddersy medicinsk behandling

En metode, som er videreudviklet på DTU Fødevareinstituttet bruger viden om sygdomsfremkaldende mikroorganismers DNA-profil til at sikre, at patienter får skræddersyet...

Gener og genomer Sundhed og sygdomme Bakterier og mikroorganismer
08 FEB

Fremtidens alkohol kan laves af overskudsmælkesukker

Ny teknologi fra DTU kan omdanne mælkesukkeret i mejerispildprodukter til alkohol. Den nystiftede virksomhed bag teknologien har fået startkapital fra CAPNOVA.

Fødevarer, fisk og landbrug Fødevareproduktion Fødevareteknologi Bakterier og mikroorganismer
31 JAN

Nye uddannelser i gæringsteknologi styrker bioteknologisk produktion i Danmark

DTU opretter nye uddannelser i gæringsbaseret produktion med en bevilling på 187 mio. kr. fra Novo Nordisk Fonden.

Bioteknologi og biokemi Fermentering
15 JAN

Gode bakterier holder længere med sukkerovertræk

Chr. Hansen og DTU Fødevareinstituttet vil i et fælles forskningsprojekt indkapsle sundhedsfremmende bakterier, så de holder og virker bedre i maven på forbrugeren

Fødevarer, fisk og landbrug Fødevareproduktion Fødevareteknologi Sundhedsfremmende stoffer
2017
01 DEC

DTU skærper sin arktiske profil med nyt center

DTU styrker sin arktiske profil med et nyt center, Arctic DTU, der skal være omdrejningspunkt for universitetets strategiske satsning i Arktis. 

Foto: Hampus Berndtson
23 OKT

H.K.H. Kronprinsen indvier DTU’s nye ’kronjuvel’

Med et nyt bygningskompleks på Lyngby Campus etablerer DTU et centrum for ingeniørvidenskabelig forskning, uddannelse, innovation og rådgivning baseret på life science...

Bioteknologi og biokemi Fødevarer, fisk og landbrug
05 OKT

Endnu engang fald i antibiotikaforbrug til dyr

Det samlede forbrug af antibiotika til dyr er faldet for tredje år i træk. Det viser den årlige DANMAP-overvågning for 2016, som Statens Serum Institut, DTU Veterinærinstituttet...

Fødevarer, fisk og landbrug Fødevaresikkerhed Sundhed og sygdomme Gener og genomer
25 SEP

Kartoffelskrald åbner guldgrube

Nyt forskningssamarbejde vil udnytte restprodukter fra kartofler og tang i ingrediensproduktion. Perspektiverne lover – udover en værdiforøgelse på op til faktor 1000...

Fødevarer, fisk og landbrug Fødevareteknologi Fødevareproduktion
08 SEP

Ti højteknologiske trends på High Tech Summit

DTU inviterer alle interesserede til teknologisk topmøde, hvor man kan se nye teknologier og debattere vores digitale fremtid. Topmødet åbner med en velkomst ved uddannelses...

04 SEP

H.K.H. Kronprinsesse Mary indvier Hempel Kollegiet, DTU i Lyngby

DTU’s nye kollegium – Hempel Kollegiet, DTU – bliver indviet af H.K.H. Kronprinsesse Mary.

Ring til pressevagten på
tel 45 25 78 78

Mail redaktion@dtu.dk