Pressemeddelelser

Vælg nyhedstype

Filtrer på emne

VÆLG INTERVAL
RSS
2018
20 DEC

Bedre karakterisering af ultratynde materialer

Ny optisk teknologi kan revolutionere halvlederindustrien og skabe helt nye muligheder inden for bæredygtig elektronik og datahåndtering. Projektet er støttet af Innovationsfonden...

Halvledere Materialer Dataanalyse Elektronik Innovation og produktudvikling
22 NOV

Elever kan snart programmere og dyrke grønt i skolen

Danske skoleelever får mulighed for at lege med maden i et nyt projekt, hvor de med en computer kan dyrke grønt i biologitimerne.

Ernæring og kostvaner Fødevarer, fisk og landbrug
Datacenter. Foto: Colourbox.
26 OKT

100 mio. til hurtigere, grønnere internet

Trafikken på internettet er tusinddoblet siden år 2000 og står for ca. 10 procent af verdens elektricitetsforbrug, så der er stort behov for  ny infrastruktur. Grand...

Hardware og komponenter Telekommunikation Elektronik Energieffektivisering Lyskilder
25 OKT

Hver sjette 15-55-årige bruger sportsernæringsprodukter

Cirka 16 procent af danske 15-55-årige bruger sportsernæringsprodukter, og hver tredje bruger har oplevet bivirkninger efter indtag, viser en undersøgelse fra DTU.

Fødevarer, fisk og landbrug Ernæring og kostvaner
23 OKT

Mere antibiotikaresistens i svin end i kyllinger i Europa

DTU har i det hidtil største metagenomstudie af landbrugsdyr fundet mere antibiotikaresistens i svin end kyllinger, men flere forskellige resistensgener blandt kyllingerne...

Fødevarer, fisk og landbrug Fødevaresikkerhed Bakterier og mikroorganismer Gener og genomer
25 SEP

DTU står bag to nye virksomheder om ugen

DTU har skabt et af de mest veludbyggede økosystemer for innovation blandt tekniske universiteter i Europa, som har ført til oprettelsen af 2.200 nye virksomheder.

20 SEP

Teknologisk topmøde inspirerer til digital nytænkning

DTU inviterer til High Tech Summit – Danmarks universitetsdrevne teknologi-topmøde, som åbnes af statsminister Lars Løkke Rasmussen.

24 JUL

Nytænkning forvandler gulerodsskræller til gulerodsmel

Gulerodsskræller bliver til mel i stedet for gødning takket være en idé udviklet af DTU studerende på et kursus i innovation og tværfaglighed. På kurset underviser bl...

Fødevarer, fisk og landbrug Fødevareproduktion
25 JUN

Studerende tester nye teknologier på Roskilde Festival

DTU-studerende har udviklet løsninger, som skal gøre Roskilde Festival til en endnu bedre oplevelse. I år har projekterne fokus på miljø, madspild, sikkerhed og handikapvenlighed...

05 APR

Brug af DNA-data til at skræddersy medicinsk behandling

En metode, som er videreudviklet på DTU Fødevareinstituttet bruger viden om sygdomsfremkaldende mikroorganismers DNA-profil til at sikre, at patienter får skræddersyet...

Gener og genomer Sundhed og sygdomme Bakterier og mikroorganismer

Ring til pressevagten på
tel 45 25 78 78

Mail redaktion@dtu.dk