Forskningens Døgn

Besøg DTU i forbindelse med Forskningens Døgn den 24. - 30. april 2019

Invitationen til at blive klogere på DTU gælder både folkeskolens ældste elever, gymnasieelever og voksne. Det bliver både muligt at se tilbage i tiden og lade artefakter fortælle om teknologi gennem tiden - og at se frem i tiden mod teknisk forskning i et moderne campus. Og der bliver indblik i forskellige dele af universitetets forskning. Klik på aktiviteterne i venstremenuen, hvor du kan læse mere og tilmelde dig. Alle aktiviteter er gratis men kræver tilmelding.

Regn lyden ud

DTU's hovedbidrag til Forskningens Døgn er "Regn lyden ud" - et undervisningsmateriale målrettet gymnasiet, der kobler lyd og kunstig intelligens. Undervisningsmaterialet tager udgangspunkt i "Lyden af Danmark", et citizen science projekt, der er Forskningens Døgns signaturevent i 2019. I undervisningsmaterialet går eleverne på mysteriejagt, og mysteriet løses v.hj.a. data, der fra og med 24. april vil blive indsamlet i citizen science projektet. Landet over vil gymnasielever kunne deltage i et livestreamet kick-off arrangement den 26. april. Selve undervisningsmaterialet vil ligge færdigt til brug i matematikundervisningen i 3.g efter sommerferien 2019. Hold øje med siden her for mere info.