DTU Ørsted forelæsninger

Det ypperste formål med disse forelæsninger er, at inspirere og dele en særlig faglige entusiasme blandt forskere, studerende, alumner og andre interesserede inden for et givent fagligt område. Cirka to gange årligt afholdes Ørsted Lectures på DTU, så følg DTU´s kalender for næstkommende Ørsted Lecture.

DTU inviterer nogle af verdens førende forskere inden for fagområder, som kan studeres på DTU, hvorfor der findes en snitflade og et overlap mellem indhold af oplæg og kurser på universitetet i Kongens Lyngby. Forskerne udvælges nøje inden de inviteres til at forelæse på en Ørsted Lecture og ét af kravene er, udover at de naturligvis bør være fremtrædende og spille en global rolle inden for deres felt, at de er levende og dygtige formidlere. Deres evne til at formidle, så deres glæde ved deres arbejde ikke lader sig skjule, er netop kimet til inspiration og det høje niveau skal sikre det unikke faglige aftryk, som kendetegner DTU.

Forhistorie

Siden 1998 har DTU to gange årligt inviteret prominente og fremtrædende udenlandske forskere til at holde et fagligt oplæg om deres forskning og resultater så det sættes i et større og mere globalt perspektiv.

DTU Ørsted Board består af følgende medlemmer

Professor Michael Zwicky Hauschild, DTU Management Engineering
Professor Lone Gram, DTU Bioengineering
Professor Karsten Wedel Jacobsen, DTU Fysik
Professor Ole Sigmund, DTU Mekanik
Professor Henrik Stang, DTU Byg
Professor Jens Nørkær Sørensen, DTU Vindenergi

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Seneste DTU Ørsted Lecture

Kontakt

Gitte Lunde Andresen
Kontorchef, Stakeholder Management
Afdeling for Innovation og Sektorudvikling
45 25 11 96