Bygning 128 og 129: Nye laboratorier til DTU Byg

DTU Byg forsker inden for et antal faglige fokusområder af central betydning for byggeprocesser, bygninger og konstruktioner.

Med det nye byggeri af laboratoriefaciliteter i tilknytning til instituttets nuværende forskningsfaciliteter, opgraderes forskningen indenfor to af instituttets forskningsområder: arktisk teknologi og geoteknik. De nye faciliteter understøtter ambitionen om at skabe plads til vækst i forsknings- og undervisningsaktiviteterne på DTU Byg og at sikre synergi gennem nærheden mellem alle instituttets forskningsområder.

Ud over at skabe optimale forskningsforhold for laboratoriearbejde indenfor det geotekniske og det arktiske forskningsområde, vil de nye bygninger også skabe både uderum og områder i bygningerne til faglig og social udveksling.

De nye laboratoriefaciliteter etableres i to tilbygninger til B118 og B119 – en øst for B118 til det arktiske forskningsområde og en i haverummet mellem B118 og B119 til det geotekniske forskningsområde. Bygningerne vil med den placering ligge i umiddelbar nærhed af de områder, hvor kontorerne til de tilknyttede forskere ligger

Fakta

  • Areal: bygning 128 ca. 1.150 m2, bygning 129 ca. 750 m2
  • Budget: 62 mio. kr. 
  • Totalrådgiver: Christensen & Co Arkitekter A/S med CUBIC GROUP og Wessberg-Norconsult Rådgivende Ingeniører og 1:1 Landskab som underrådgivere.
  • Hovedentreprenør:N.H.Hansen & Søn A/S
  • Byggeperiode: April 2017 - juni 2018

Kontakt

Karin Schou
Sektionsleder
CAS
23 81 13 50