Enzymkinetik og Michealis-Menten modellen

Eleverne undervises i enzymkinetik og Michealis-Menten modellen. De får lov til at komme i laboratoriet og udføre klassiske enzymkinetik-eksperimenter med kulhydrataktive enzymer, som er klonet fra probiotiske bakterier. Reaktionerne bliver undersøgt både med og uden inhibitor tilsat. Efter laboratorie arbejdet skal der udarbejdes teoretiske enzymkinetiske beregninger ifølge Michaelis-Menten modellen, hvor eleverne blandt andet skal beregne Vmax og Km for reaktionerne. Der vil også inkluderes et foredrag i de to uddannelser hos DTU Bioengineering og DTU Bioinformatics; Teknisk Biomedicin og Bioteknologi, samt mulighed for at se lidt af DTU. Sværhedsgrad: 2/3 (Se under "Særlige krav eller forudsætninger", hvad der forventes af eleverne). Før øvelsen bookes kan man med fordel tjekke frie datoer, ved at klikke på linket under "Læs mere". FULDT BOOKET - indtil 3/9 2018

Praktiske oplysninger

Hvor:

På DTU Bioengineering, Matematiktorvet Bygning 301, rum 040, 2800 Kgs. Lyngby

Forudsætninger:

Det anbefales at eleverne er blevet undervist i enzymkinetik i et vist omfang, og er bekendte med enzymers egenskaber. Disse elementer vil også blive gennemgået i løbet af dagen, men udbyttet af øvelsen vil være større hvis eleverne har kendskab på forhånd. OBS: Eleverne skal have biologi, kemi eller bioteknologi på højniveau og skal mindst gå i 2.g når øvelsen udføres. OBS: Da databehandlingen bliver udført i excel er det vigtigt at alle elever medbringer en computer til øvelsen.

Antal deltagere:

12 - 30

Udbydes i perioden:

3/9 - 7/12

Tidsforbrug:

Kl. 9.00 - 16.00

Materialer:

Alle materialer stilles til rådighed, der udleveres materiale om enzymer, probiotika og Michealis-Menten, samt en øvelsesvejledning indeholdende teori som elverne skal have kigget på hjemmefra. Eleverne skal selv sørge for mad. Der er mulighed for at købe mad i DTU's kantine eller medbringe en madpakke. Der vil være kaffe og te om morgenen ved ankomst.

Tilbydes følgende dage:

Mandage, torsdage og fredage

DTU-lærer:

Malene Bonné Meyer
E-mail: mbme@dtu.dk
Institut: Institut for Bioteknologi og Biomedicin
Telefon: 45254933

Bestillingsansvarlig:

Marie Højmark Fischer
E-mail: mahfi@dtu.dk
Institut: Institut for Bioteknologi og Biomedicin
Telefon: 45254933

Søgning

Vælg relevante fag 
Vælg ønsket periode
Fra
Til
 
Angiv relevante dage

Angiv antal deltagere