Test dit eget DNA

Eleverne føres igennem teorien bag PCR og får lov til at komme i laboratoriet og teste deres eget DNA. Hvad gør dig forskellig fra din nabo? Som led i dagen er der både foredrag om gener og øvelser i laboratoriet. Der vil også inkluderes et foredrag i de to uddannelser hos DTU Bioengineering og DTU Bioinformatics; Teknisk Biomedicin og Bioteknologi, samt mulighed for at se lidt af DTU. OBS: Eleverne skal have biologi, kemi eller bioteknologi på højniveau og skal mindst gå i 2.g når øvelsen udføres. Øvelsen udbydes i 2018 i perioden d. 1/2 til d. 4/5, om onsdagen, torsdagen og fredagen.

Praktiske oplysninger

Hvor:

På DTU Bioengineering, Matematiktorvet, bygning 301, rum 040

Forudsætninger:

Det anbefales at du underviser dine elever i PCR, gelelektroforese, DNA, gener og det centrale dogme. Disse emner og flere vil også blive dækket i løbet af dagen, men udbyttet er større hvis de har lidt baggrundsviden hjemmefra. Såfremt der er elever i klassen der lider af sygdomme som kan have indflydelse på sikkerheden i lab bør det noteres i ansøgningen. Dette kan f. eks. være Epilepsi eller lignende.

Antal deltagere:

12 - 30

Udbydes i perioden:

4/9 - 8/12

Tidsforbrug:

kl 9.00 - 16.00

Materialer:

Alle materiale stilles til rådighed, der udleveres materiale om PCR og gelelektroforese samt nogle gange en perspektiverende artikel, som eleverne skal have kigget på hjemmefra. Eleverne skal selv sørge for mad. Der kan købes i DTU's kantine eller medbringes madpakke. Der vil være kaffe og te om morgenen ved ankomst.

Tilbydes følgende dage:

Mandage, torsdage og fredage

DTU-lærer:

Malene Bonné Meyer
E-mail: mbme@dtu.dk
Institut: Institut for Bioteknologi og Biomedicin
Telefon: 45254933

Bestillingsansvarlig:

Marie Højmark Fischer
E-mail: mahfi@dtu.dk
Institut: Institut for Bioteknologi og Biomedicin
Telefon: 45254933

Søgning

Vælg relevante fag 
Vælg ønsket periode
Fra
Til
 
Angiv relevante dage

Angiv antal deltagere