Røntgenblik i køkkenet

Øvelsen giver indblik i Grundlæggende røntgendiffraktion Identifikation af krystallinske faser Materialer og kemikalier i køkkenet

Praktiske oplysninger

Hvor:

En kort introduktion til røntgendiffraktion. Hvad er den atomare struktur af materialer og kemikalier. Røntgendiffraktion i praksis. Faseidentifikation. Et lille forsøg med diffraktion fra chokolade. Molekylmodeller. Stereokemi.

Forudsætninger:

Kemi og/eller fysik på A-niveau. Eleverne skal have en basal forståelse af atomer, molekyler og kemisk binding. Det anbefales, at eleverne udarbejder skriftlige rapporter kort tid efter besøget.

Antal deltagere:

6 - 12

Udbydes i perioden:

1/9 - 31/5

Tidsforbrug:

En halv dag på DTU. Øvelsen kan evt. kombineres med andre aktiviteter om for- eller eftermiddagen.

Tilbydes følgende dage:

Onsdage og fredage

DTU-lærer:

Kenny Ståhl
E-mail: kenny@kemi.dtu.dk
Institut: Institut for Kemi
Telefon: 45252019

Pernille Harris
E-mail: ph@kemi.dtu.dk
Institut: Institut for Kemi
Telefon: 45252024

Bestillingsansvarlig:

Oliver Zinck Henriksen
E-mail: s153586@student.dtu.dk
Institut: Studerende

Søgning

Vælg relevante fag







 
Vælg ønsket periode
Fra
Til
 
Angiv relevante dage





Angiv antal deltagere