MOOCs gør det nemt for dig at få efteruddannelse

Har du svært ved at knibe tid ind til efteruddannelse mellem alle de andre aktiviteter, du allerede har på programmet? Så er et Massive Open Online Course måske en god løsning for dig - og så er det gratis.

Et Massive Open Online Course (MOOC) er et gratis online kursus rettet mod ubegrænset deltagelse og åben adgang via internettet. Det foregår via forskellige online udbyderplatforme. 

DTU bruger platformen Coursera, der grundlæggende er et internet uddannelsesfirma med rødder i Stanford University i Californien, USA. 

Coursera udbyder online kurser på universitetsniveau via internettet, i et samarbejde med adskillige universiteter verden over. I Danmark er det Københavns Universitet og DTU.

Coursera er verdens største udbyder af Massive Open Online Courses (MOOCs), og dets platform havde tilbage i 2015 omkring 17 mio. registrerede brugere.

Ud over traditionelle kursusmaterialer som filmede forelæsninger, aflæsninger og problemstillinger tilbyder mange MOOCer interaktive brugerfora til støtte for samspillet mellem studerende og undervisere. Alle kurser er på engelsk.

Gå til DTU's MOOCs på Coursera her.

Hvorfor tilbyder DTU Massive Open Online Courses (MOOCs)?

Der er flere grunde til, at DTU’s institutter har besluttet at tilbyde Massive Open Online Courses (MOOCs). Her er de vigtigste:

  • De nye teknologier og den hurtige innovation inden for online læring fører til bedre uddannelse - ikke kun for de mange tusinde MOOC-studerende, men også for de ordinære studerende, der allerede studerer på DTU.
  • MOOCs som er kombineret med kurser på DTU campus giver dig mulighed for at være en del af et globalt klasseværelse, som bl.a. gør at du som studerende får et internationalt fagligt netværk og et globalt perspektiv på din karriereudvikling.
  • Videndeling til alle interesserede, som ikke nødvendigvis har mulighed for at fuldføre et almindeligt fuldtidsstudie. Det hænger godt sammen med vores engagement i traditionen om, at forskning og undervisning på DTU skal være til gavn for samfundet.
  • DTU kan bruge MOOC's til at tiltrække internationale studerende til sine uddannelser og optimere adgangen til livslang læring i Danmark og videre. 

Kontakt DTU Efteruddannelse

Telefon 45254525

Mail efteruddannelse@dtu.dk