Machine learning

Inden for de seneste år er interessen for kunstig intelligens og machine learning eksploderet.

Store, succesfulde virksomheder som Google og Amazon har investeret enorme beløb i machine learning, som de blandt andet bruger til at analysere deres kunders interesser og adfærd for at optimere virksomhedens produkter, processer og markedsføring.

Mange spår, at vi står over for en ny industriel revolution, som vil forandre stort set alle brancher, og hvor adgangen til data og kunstig intelligens bliver den afgørende kampplads.

Machine learning har mange metoder

Machine learning er et særligt felt inden for datalogien og anvendt statistik, hvor du arbejder med at bygge algoritmer eller computersystemer, som bliver bedre til deres opgave baseret på de erfaringer, de får fra data. Inden for machine learning findes der en række underfelter, hvor f.eks. Deep Learning er blevet en populær metode.

Deep Learning er ikke et alternativ til Machine Learning, men én blandt flere machine learning-metoder. De forskellige metoder har hver deres styrker og svagheder, så det er afgørende, hvad formålet er, når man vælger algoritmer.

Programmer dine egne algoritmer

”Introduction to Machine Learning” er et kursus, der giver dig de nødvendige værktøjer i programmer som Matlab, Python eller R. Du får en viden og indsigt om forskellige machine learning algoritmer og du vil blive i stand til at vurdere hvilke metoder, du skal bruge til at løse forskellige problemstillinger.

Kurset er til dig som allerede interesserer sig for machine learning og som har godt kendskab til den matematik, der bliver brugt på universitetet gennem det første studieår, så du er klar til at gå i gang med at programmere machine learning algoritmer.

Du kan læse mere om kurset og tilmelde dig  her.

Kontakt

Mikkel Nørgaard Schmidt
Associate Professor
DTU Compute
45 25 52 70

Kontakt

Morten Mørup
Lektor
DTU Compute
45 25 39 00