Klubber og foreninger

DTU har en bred vifte af klubber og foreninger for både studerende og ansatte. Her på siden er der en præsentation af de forskellige klubber og foreninger med link til deres respektive hjemmesider.
Polyteknisk Forening (PF)

Polyteknisk Forening (PF) er studenterorganisationen på DTU. PF står for at arrangere rusture og for en række sociale aktiviteter. PF driver også en række fritids- og hobbyklubber. De drives af engagerede studerende – bl.a. en foto-, en musik- og en pokerklub.

PF driver desuden studenterhuset S-huset.

S-Huset

S-Huset er studenterhuset på DTU. Her mødes studerende til en øl i kælderbaren, kaffe i caféen eller til en af de koncerter, som foreningen arrangerer. Der er mange faciliteter blandt andet pool, billard, bordfodbold, shuffleboard samt et bredt udvalg af brætspil.

Sport på DTU

DTU har et stort udvalg af idrætsfaciliteter – både indendørs og udendørs. Indendørs er der to sportshaller, hvor du f.eks. kan spille fodbold og badminton. Du kan også træne de rette ski-bevægelser, danse, synge, dyrke spinning og yoga eller gå i det veludstyrede fitnesscenter. Udendørs har vi fodbold-, rugby-, basket- og beachvolleybaner.

Polyteknisk Flyvegruppe

Polyteknisk Flyvegruppe råder over seks svævefly og et hjemmebygget motorslæbefly og har eget værksted på DTU's område med et stort klubhus på flyvepladsen, som ligger ved Kalundborg. Hovedparten af medlemmerne er studerende eller dimittender fra DTU.

DTU's Kunstforening

DTU Kunstforening dyrker interessen for kunst og kunstnerisk udfoldelse, blandt andet ved at tilføre teknikken en kunstnerisk dimension. Foreningen afholder udstillinger og arrangementer i løbet af året.

Polyteknisk KollegieSelskab (PKS)

Hos Polyteknisk KollegieSelskab (PKS) kan du finde et sted at bo, mens du studerer. PKS administrerer kollegier og medvirker til oprettelse af nye.

DTU Kor 

DTU Kor mødes hver torsdag i 13-ugers perioden fra kl. 17-18.30 i glassalen i bygning 101, DTU Lyngby Campus. Kunne du tænke dig at deltage i koret, er du velkommen til at møde op til øvning en torsdag eller melde dig ind i gruppen ”DTU Choir”/”DTU koret” på CampusNet. Du kan også finde korgruppen på Facebook (”DTU University choir”). 

KlaverForum 

Klaverforum DTU er et mødested for ansatte og studerende med interesse for udøvelse af klavermusik. Her kan man mødes under uformelle rammer og inspirere hinanden. Deltagerne i Klaverforum DTU er øvede amatører. Skriv til Ole.Christensen@mat.dtu.dk, hvor du også kan få flere oplysninger.

DTU Music på DTU Ballerup Campus 

Studerende på DTU Ballerup Campus kan blive medlemmer af musikforeningen DTU Music, som har et øvelokale i kælderen på campus. I øvelokalet finder du trommer, percussion, guitar, bas, forstærkere, optageudstyr og meget andet gear og grej.

Fitness på DTU Ballerup campus

DTU Ballerup Campus har sit helt eget motionscenter, hvor man som studerende for kun 400 kr. per semester kan træne, når det passer i ens program. Stedet er indrettet med avanceret vægttræningsudstyr og udstyr til konditionstræning. Der er kun plads til et begrænset antal medlemmer, og man melder sig til hvert semester.

5 km løbesti

DTU har sin helt egen løbesti anlagt på og omkring campus i Lyngby. Fredag op til efterårsferien afholder PF hvert år et motionsløb.

DTU's studenterradio XFM

XFM er en studenterradio fra Danmarks Tekniske Universitet (DTU). Radioen er overvejende drevet af frivillige, der studerer på DTU.

Hvis du ønsker at være frivillig i XFM, så læs mere her.

danSTAR (Danish Student Association for Rocketry)

danSTAR (Danish Student Association for Rocketry) er en klub for alle, der er interesserede i rumfart, og som gerne vil lære mere om raketvidenskab. Vi arbejder i en stor gruppe på at udvikle og bygge en genanvendelig forskningsraket, som vi også vil operere selv. Du vil ikke bare deltage i en ambitiøs oplevelse med seje personer, men også lære en masse om de forskellige aspekter af moderne raketvidenskab. Tilslut dig en af vores grupper, f.eks. fremdrift, fluid, elektronik eller bjærgning og hjælp os med at bygge den første studenter-udviklede fremdrifts-raket i Danmark.

Kontakt
Mail: danSTAR.dtu@gmail.com
Bliv medlem af facebookgruppen.

Vil du starte din egen klub?

Går du med drømmen om at starte din egen klub på DTU, kan du læse mere om, hvordan du kommer fra start, på PF's hjemmeside.
Læs mere