DTU’s ekspertise inden for mange fagligheder er afgørende for Eriksholm Research Centres teknologiudvikling, siger direktør Uwe Hermann. Foto: Bax Lindhardt

’Vi får nye og bedre idéer’

Lyd
tirsdag 13 mar 18

Hvem - Hvor - Hvad

Hvem: Uwe Hermann

Titel: Senior Director

Hvor: Eriksholm Research Centre

Hvad: Centret laver anvendt forskning for William Demant Koncernen, der bl.a. omfatter høreapparat-brandet Oticon.
Eriksholm Research Centre er afhængigt af universiteternes forskning, hvor talenterne og forskningen ikke er spændt for en produktudviklingsvogn.

Eriksholm Research Centre i Snekkersten er William Demant-koncernens forskningsenhed, hvis formål er at forske og eksperimentere med den teknologi, som – måske – en dag vil indgå i et af koncernens produkter: høreapparater, høretelefoner eller medikoinstrumenter.

”Vores fokus er den langsigtede teknologiudvikling, og vores tidshorisont er fem til ti år frem for de to til tre år, man typisk har i en produktudviklingsafdeling,” forklarer Uwe Hermann, Eriksholms direktør.

Han fortæller, at der på verdensplan er adskillige eksempler på koncerner, der i disse år lukker deres langsigtede forskningsenheder. I dette udtørrende forskningslandskab bliver de offentligt finansierede forskningsinstitutioner de livgivende vandhuller, hvor industrien kan hente næring i form af samarbejde med forskere med dyb faglighed.

”Eriksholms teknologiudvikling dækker mange fagligheder som hjerneforskning, kunstig intelligens, neurologi, mikrobiologi, elektroteknologi og biomedicinsk teknik. Det er helt afgørende for os at finde de dygtigste og klogeste inden for disse felter og samarbejde med dem, da vi ikke selv kan have forskningserfaring i huset på alle områderne,” siger Uwe Hermann og henviser bl.a. til koncernens samarbejde med DTU Elektro i forskningscentret ’Oticon Centre of Excellence for Hearing and Speech Sciences’ som et eksempel på, hvordan koncernen står på skuldrene af et universitets dybe faglighed.

Universiteterne er også Eriksholms foretrukne ’vandhul’, når virksomheden har brug for en frisk indsprøjtning af idéer og forskertalenter. Det afspejler sig bl.a. ved, at omtrent halvdelen af de 40 hoveder, der til daglig møder ind i Snekkersten, er midlertidigt ansatte som ph.d.er eller postdocer.

”Universiteterne kan bidrage med superkloge forskere, der har den nyeste viden og en masse nye idéer – også idéer, som vi slet ikke selv har fået. Det udvider desuden vores netværk, og et stærkt netværk er livsvigtigt i forskningsverdenen. Den tid, hvor man kunne sidde mutters alene og forske sig frem til en ny teknologi, er for længst ovre.”