Photo: Colourbox

Termometer til mikroovnen giver den rette temperatur

Elektroteknologi
To iværksættere har opfundet en teknologi, der kan sikre, at bl.a. modermælkserstatning får den helt rigtige temperatur

Udfordringerne med at få modermælkserstatningen korrekt tempereret til familiens nyfødte, fik Henrik Schneider og hans gode ven og kollega Kristian Lindberg-Poulsen til at udvikle en termometerteknologi til mikrobølgeovne. Med den kan man måle temperaturen i den væske, der er i ovnen, og så bliver teknologien oven i købet drevet direkte af ovnens mikrobølgeenergi.

De to elektronikingeniører Henrik Schneider og Kristian Lindberg-Poulsen blev i starten af året tildelt midler fra DTU’s Proof of Concept fond (PoC), der støtter teknologibaserede startups, og de har siden haft fuld fokus på kommercialisering. Et vigtigt skridt for den kommende spinout-virksomhed ved navn Senserna er deltagelsen i Danish Tech Challenge fra august 2016. Nu skal idéen blive til en forretning.

”Vi er rigtig glade for at være udvalgt som en af de 20 virksomheder, der de næste fire måneder skal igennem Danish Tech Challenge-forløbet. Her skal vi bl.a. arbejde på vores forretningsmodel, ligesom vi får lejlighed til at præsentere vores kommende produkt for mulige investorer. Vi håber naturligvis også at vinde konkurrencen og præmien på 500.000 kr., for vores næste store udfordring er at skaffe den nødvendige funding til virksomheden,” fortæller Kristian Lindberg-Poulsen.

8 af 10 bruger mikroovnen

Sensernas første produkt bliver et termometer, der muliggør nem og sikker opvarmning af sutteflasker. Over 80 procent af nybagte forældre opvarmer sutteflasker i mikrobølgeovnen, og nogle køber ligefrem en mikrobølgeovn kun til dette formål. Temperaturen af babymælk er kritisk, da overophedning kan ødelægge næringsindholdet og i værste tilfælde brænde babyen.

Håbet er at sælge Sensernas første sutteflasketermometre i slutningen af 2017. Men inden virksomheden kommer så langt, skal der først og fremmest skaffes midler til at gennemføre de næste faser.

”Teknologien er på plads, men nu skal vi have udviklet og designet produktet i forhold til materialevalg, udformning osv. Derudover skal vi have testet det både teknisk og praktisk hos de kommende brugere. Indtil videre har vi været i kontakt med 30 nybagte forældre og deltaget i adskillige mødregrupper,” fortæller Henrik Schneider.

De to virksomhedsstiftere forestiller sig, at en del af finansieringen skal ske i form af crowdfunding, men det vil først være relevant, når produktet er klart til salg. De to iværksættere håber derfor, at potentielle investorer vil få øje på deres geniale opfindelse i løbet af Danish Tech Challenge-forløbet, hvor også andre input fra erfarne iværksættere og rådgivere bliver imødeset.

”Vi har arbejdet hårdt for at nå hertil og har flere innovative idéer i støbeskeen, der anvender samme teknik. Så vi er meget parate til at komme i gang,” slutter Kristian Lindberg-Poulsen