DTU

Robotterne kommer …

mandag 03 jul 17

Om Technologist

  • Udgives af EuroTech-universiteterne, Technische Universität München (TUM), Technische Universiteit Eindhoven (TU/e), École Polytechnique Fédérale de Lausanne (EPFL) og DTU.
  • Udkommer fire gange om året.
  • Udgives på engelsk, tysk og fransk.
  • Skrives af førende videnskabsjournalister og redigeres af det schweiziske mediebureau LargeNetwork.
  • Technologist kan bl.a. købes hos førende magasinforhandlere, på større stationer og i europæiske lufthavne.
  • Magasinet kan også bestilles via technologist.eu. Magasinet koster 9,5 euro eller ca. 70 kr. 8 numre fås for ca. 285 kr.
  • Følg Technologist på technologist.eu, på Facebook, på Twitter og på Instagram.
… men det er ikke sikkert, at de stjæler vores jobs. DTU’s internationale magasin Technologist undersøger, hvad der sker, når intelligente robotter træder ind på de europæiske arbejdspladser.

Der har været talt meget om, at den fjerde industrielle revolution vil skabe massiv arbejdsløshed, fordi robotter udstyret med kunstig intelligens vil overtage ikke bare tunge og kedsommelige samlebåndsopgaver i industrien, men også millioner af jobs i administrative funktioner, i transportsektoren og sågar videnbaserede funktioner, f.eks. advokaters, revisorers og journalisters jobs.

Samtidig åbner udviklingen heldigvis også for nye muligheder for f.eks. at skabe vækst, undgå sundhedsskadelige og nedslidende jobs, og ikke mindst kan automatisering og digitalisering betyde, at produktionsarbejdspladser vil kunne bibeholdes i Europa.

Faktisk viser det sig, at et stort antal industrielle robotter langt fra er ensbetydende høj arbejdsløshed. F.eks. er Sydkorea det land i verden med den højeste andel af robotter pr. indbygger – og samtidig er arbejdsløsheden en af verdens laveste – ifølge en undersøgelse fra International Federation of Robotics.

Læs hele featuren på Technologist’s hjemmeside:

Alt dette kan du læse om i det nye nummer af Technologist, som også ser nærmere på, hvad der sker når ingeniørerne rykker ind på hospitalsgangene og sammen med læger og sygeplejersker genopfinder sundhedssektoren.

Derudover er der masser af andet interessant læsestof i Technologist – fra de ultrakorte tech-nyheder til dybdegående artikler og flotte infografikker.

Læs Technologist på technologist.eu, hvor artiklerne løbende bliver publiceret sammen med andre interessante nyheder fra teknologiens verden. Eller bestil et abonnement på papirversionen på magasinets hjemmeside.