Er man blandt de heldige, der får en studieplads på DTU, kommer man med til introdage som denne i 2014. Foto: Kasper Kristoffersen

Stigning i kvote 2-ansøgere på DTU

Den stigende interesse for tekniske og naturvidenskabelige uddannelser mærkes også på DTU, hvor antallet af kvote 2-ansøgninger er steget med 7 procent.

Flere unge uddannelsessøgende har i 2017 søgt om optagelse på en af DTU’s ingeniøruddannelser gennem kvote 2. I alt har DTU modtaget 2.561 kvote 2-ansøgninger, hvilket er en stigning på 7 procent i forhold til sidste år.

Ansøgningerne fordeler sig næsten ligeligt mellem bacheloruddannelserne og diplomingeniøruddannelserne, hvor 1.345 har søgt ind på en bacheloruddannelse, mens 1.216 har søgt en diplomingeniøruddannelse.

Minister glæder sig over udviklingen

Interessen for DTU’s ingeniøruddannelser er i tråd med trenden i hele landet, hvor ingeniøruddannelser og andre tekniske uddannelser oplever en stigning i antallet af ansøgere.

Uddannelses- og forskningsminister Søren Pind glæder sig over udviklingen:

”Vi har brug for dygtige ingeniører. Det er derfor positivt, at søgningen mod de tekniske uddannelser igen stiger. Det er arbejdskraft, som vores virksomheder har efterspurgt længe,” udtaler ministeren i en pressemeddelelse.

Flere vælger DTU som 1. prioritet

Interessen for ingeniøruddannelserne på DTU afspejles ligeledes i, at flere har anført en DTU-uddannelse som første prioritet. Her er der tale om en stigning på 12 procent i forhold til sidste år.

Den mest efterspurgte uddannelse blandt DTU’s kvote 2-ansøgere er den nye bacheloruddannelse General Engineering, som så dagens lys i 2016. Her har i alt 284 søgt om optagelse, hvilket er en stigning på 32 procent i forhold til sidste år. Af andre meget efterspurgte DTU-uddannelser kan nævnes diplomingeniøruddannelserne inden for Softwareteknologi, samt Byggeri og Infrastruktur.

I alt har 56.042 personer i 2017 søgt en videregående uddannelse som 1. prioritet via kvote 2, hvilket er et svagt fald på cirka én procent i forhold til sidste år.

Læs også nyheden "General Engineering er DTU's mest populære studieretning".