DTU-iværksættere kæmper om en halv million

10 ud af 20 hardware-iværksættere i dette års Danish Tech Challenge har rødder i DTU. Til januar konkurrerer de om 500.000 kr.

Danish Tech Challenge er et fire måneder langt accelerationsprogram, der giver udvalgte virksomheder adgang til rådgivere, mentorer og investorer samt et prototypeværksted.

Programmet blev lanceret i 2014 som et udviklingsforløb målrettet teknologiske hardware-iværksættere, der arbejder med at bringe nye, fysiske produkter til markedet. Det gennemføres i et samarbejde mellem Industriens Fond og forskerparken Scion DTU. Læs om DTU-deltagerne her:

Aqubiq
Klynge: Cleantech
Hver dansker bruger ca. 40.000 liter vand om året. Men næsten ingen ved, hvad vandet faktisk bruges på. En ny teknologi skal gøre folk opmærksomme på deres forbrug. Målet er at spare 15 procent af vandforbruget. Med en enkelt måler, avancerede software-algoritmer og en intuitiv app kan den intelligente vandmåler fortælle dig, hvor meget vand du faktisk bruger på f.eks. vaskemaskinen, brusebadet og toilettet. Bag Aqubiq står ph.d. (anvendt matematik) Peter Nørtoft.
 

IPM - Intelligent Pollutant Monitoring
Klynge: Optik og sensorer
IPM - Intelligent Pollutant Monitoring udvikler en innovativ sensor, der både kan måle forurenende stoffer i miljøet og transmittere data direkte fra en mobiltelefon eller en computer. Produktet kan sammenlignes med et online minilab, der løbende overvåger pesticid- og nitratkoncentrationer i høj opløsning på marker, i grundvand eller på vandværker. Udviklingen af produktet foregår hos DTU Nanotech og DTU Danchip. Bag startuppen står ph.d.-studerende Jafar Safaa Noori fra DTU Nanotech.


Nordic Firefly
Klynge: Cleantech
Holdet bag Nordic Firefly har udviklet en ’plug-and-play’-løsning, der er lige til at sætte ind i en solcellelampe. Løsningen består af en lille boks med elektronik og batteri, der høster energi fra lampens solcelle i døgnets lyse timer, lagrer den på batteriet og frigiver den til lampens lyskilde, når det bliver mørkt. Det sker uden det store tab af energi, der hidtil er sket i forbindelse med konverteringen af solenergien. Bag Nordic Firefly står seniorforretningsudvikler  Jørgen Kejlberg, AIS, Rasmus Ploug, DTU Elektro, samt Peter B. Poulsen og Sune Thorsteinsson, DTU Fotonik.

QTranSA
Klynge: Optik og sensorer
QTranSA designer og fremstiller molekylærspektroskopi-baseret måleudstyr, som løser udfordringer i fermenteringsindustrien. QTranSA’s produkter opfylder det behov, der er for realtidsovervågning af fermenteringsprocesser. Teknologien er baseret på fire patenter og QTranSA er et spinout fra professor Anja Boisens gruppe på DTU Nanotech. Bag startuppen står lektor Tomas Rindzevicius, DTU Nanotech.


Boks
Seks virksomheder, hvor den ledende person arbejder eller studerer på DTU:
1. Fishent. Klynge: Optik og sensorer
2. Heliac. Klynge: Cleantech
3. Nordic Healthcare Technology. Klynge: Medtech
4. PeeFence. Klynge: Cleantech
5. Sentar. Klynge: Connected devices
6. SiOx. Klynge: Industri

Få mere at vide
Bo Petersen, produktudvikler, Innovation, Scion DTU, bp@sciondtu.dk