Photo: Joachim Rode

DTU får sin syvende kvindelige doctor technices

Materialer
Lektor Anne Ladegaard Skov er den syvende kvinde, som modtager doktorgraden i teknisk videnskab, doctor technices, ved DTU.

Doktorgraden i teknisk videnskab (dr.techn.) er den højeste danske akademiske udmærkelse inden for ingeniør- og teknisk-naturvidenskabelig videnskab. I marts blev Lektor Anne Ladegaard Skov fra DTU Kemiteknik den syvende kvinde fra DTU, der modtog doktorgraden.

Forskning i ’kunstige muskler’

I sin doktorafhandling samlede lektoren op på fem års forskning af såkaldte ’dielektriske elastomertransducere’, der populært beskrives som ’kunstige muskler’. Dielektriske elastomerer er gummiagtige materialer, som udvider sig, hvis de udsættes for et elektrisk felt. Det betyder at de vil kunne finde anvendelse indenfor stort set alle de områder, hvor man kan forestille sig bevægelse som en del af teknologien, eksempelvis pumper, ventiler, robotter, aktuatorer, generatorer og sensorer.

Læs mere Annes forsvar af sin doktorafhandling i artiklen ”Sådan gik det til da Anne blev doctor technices”.

Lektoren har haft et travlt forår, da hun i marts desuden modtog Statoil Prisen 2017 for sin forskning i kunstige muskler. Læs nyhed om prismodtagelsen.

Næsten 100 år med doktorgraden

DTU har tildelt doktorgraden siden 1918, og siden har mere end 200 personer har modtaget den. Tildelingen  af doktorgraden sker på grundlag af en afhandling, der viser, at forfatteren har en betydelig videnskabelig indsigt og modenhed og med afhandlingen har bragt videnskaben et væsentligt skridt videre.