Portrætter

VÆLG INTERVAL
RSS
2018
30 OKT

’Jeg tror på at vi gør en forskel’

CO 2 er ikke nødvendigvis et problem, men en ressource, mener Anne Hauch, der føler sig forpligtiget til at deltage i den offentlige debat.

Energiproduktion
29 AUG

’Jeg kan ikke bare følge med strømmen’

På prototypeværkstedet på DTU Ballerup Campus deler syv håndværkere opgaver og viden i et ligeværdigt arbejdsfællesskab. Tom Hornshøj Bruhn er møbelsnedker, ekspert i 3D...

13 JUN

Min kollega kalder mig Rainwoman

Ellen Vallentin Christiansen er autist og arbejder som grafiker på DTU Nanotech. Da hun fik sin diagnose for ti år siden, valgte hun jobbet på DTU i stedet for førtidspension...

Mikro- og nanoteknologi
02 MAJ

”Jeg kan bare godt lide at have styr på tingene”

Anja Boisens CV indeholder en imponerende række af priser, anerkendelser, tillidsposter og bemærkelsesværdige forskningsresultater inden for nanovidenskaben.

Nanomedicin Mikro- og nanoteknologi
23 MAR

Mogens startede Roskilde Festivalen og lavede Danmarks første hjemmeside

Som gymnasieelev var Mogens Sandfær stærkt involveret i den allerførste Roskilde Festival, og senere skabte han Danmarks første hjemmeside. Nu er han i færd med at forny...

15 JAN

Sådan fik Nikolaj lov at studere på Harvard

Nikolaj Kofoed Mandsberg fra DTU Nanotech har som en af de få fået lov til at lave sin ph.d.-forskning på Harvard University i Boston. 

2017
08 DEC

Kvanteteknologi strider mod al sund fornuft

I kvantefysikkens verden kan ting være to steder på en gang. Postdoc Ulrich Busk Hoff vier en stor del af sin tid til at fortælle om det fascinerende fænomen.

28 NOV

Rumfysikeren der kom ned på jorden igen

Birgitte Madsen har tænkt sig at tilbringe de næste mange år med at forsøge at få solen ned på jorden og skabe sikker og effektiv kernekraft.

13 OKT

Han ved hvor hurtigt isen smelter

Lektor Abbas Khan har været på DTU Space i ti år, hvorfra har givet verden afgørende ny viden om den hastigt smeltende indlandsis på Grønland.

Geovidenskab
11 SEP

En ingeniør med bløde kanter

Egentlig ville hun hellere have været arkitekt, men kombinationen af æstetik og teknik på DTU Byg har ramt helt rigtigt hos Pernille Ohms.

Foto: Bjørn Lymann Jespersen
Hold dig opdateret med seneste nyt fra DTU. Dyk ned i aktuelle temaer, tag et kig i DTU’s magasiner, se videoer, eller lyt med på vores podcast.