Pressemeddelelser

VÆLG INTERVAL
RSS
2018
25 SEP

DTU står bag to nye virksomheder om ugen

DTU har skabt et af de mest veludbyggede økosystemer for innovation blandt tekniske universiteter i Europa, som har ført til oprettelsen af 2.200 nye virksomheder.

20 SEP

Teknologisk topmøde inspirerer til digital nytænkning

DTU inviterer til High Tech Summit – Danmarks universitetsdrevne teknologi-topmøde, som åbnes af statsminister Lars Løkke Rasmussen.

24 JUL

Nytænkning forvandler gulerodsskræller til gulerodsmel

Gulerodsskræller bliver til mel i stedet for gødning takket være en idé udviklet af DTU studerende på et kursus i innovation og tværfaglighed. På kurset underviser bl...

Fødevarer, fisk og landbrug Fødevareproduktion
25 JUN

Studerende tester nye teknologier på Roskilde Festival

DTU-studerende har udviklet løsninger, som skal gøre Roskilde Festival til en endnu bedre oplevelse. I år har projekterne fokus på miljø, madspild, sikkerhed og handikapvenlighed...

05 APR

Brug af DNA-data til at skræddersy medicinsk behandling

En metode, som er videreudviklet på DTU Fødevareinstituttet bruger viden om sygdomsfremkaldende mikroorganismers DNA-profil til at sikre, at patienter får skræddersyet...

Gener og genomer Sundhed og sygdomme Bakterier og mikroorganismer
07 FEB

Fremtidens alkohol kan laves af overskudsmælkesukker

Ny teknologi fra DTU kan omdanne mælkesukkeret i mejerispildprodukter til alkohol. Den nystiftede virksomhed bag teknologien har fået startkapital fra CAPNOVA.

Fødevarer, fisk og landbrug Fødevareproduktion Fødevareteknologi Bakterier og mikroorganismer
31 JAN

Nye uddannelser i gæringsteknologi styrker bioteknologisk produktion i Danmark

DTU opretter nye uddannelser i gæringsbaseret produktion med en bevilling på 187 mio. kr. fra Novo Nordisk Fonden.

Bioteknologi og biokemi Fermentering
15 JAN

Gode bakterier holder længere med sukkerovertræk

Chr. Hansen og DTU Fødevareinstituttet vil i et fælles forskningsprojekt indkapsle sundhedsfremmende bakterier, så de holder og virker bedre i maven på forbrugeren

Fødevarer, fisk og landbrug Fødevareproduktion Fødevareteknologi Sundhedsfremmende stoffer
2017
01 DEC

DTU skærper sin arktiske profil med nyt center

DTU styrker sin arktiske profil med et nyt center, Arctic DTU, der skal være omdrejningspunkt for universitetets strategiske satsning i Arktis. 

Foto: Hampus Berndtson
23 OKT

H.K.H. Kronprinsen indvier DTU’s nye ’kronjuvel’

Med et nyt bygningskompleks på Lyngby Campus etablerer DTU et centrum for ingeniørvidenskabelig forskning, uddannelse, innovation og rådgivning baseret på life science...

Bioteknologi og biokemi Fødevarer, fisk og landbrug

Ring til pressevagten på
tel 45 25 78 78

Mail redaktion@dtu.dk