Pressemeddelelser

Vælg nyhedstype

Filtrer på emne

VÆLG INTERVAL
RSS
2018
20 DEC

Bedre karakterisering af ultratynde materialer

Ny optisk teknologi kan revolutionere halvlederindustrien og skabe helt nye muligheder inden for bæredygtig elektronik og datahåndtering. Projektet er støttet af Innovationsfonden...

Halvledere Materialer Dataanalyse Elektronik Innovation og produktudvikling
22 NOV

Elever kan snart programmere og dyrke grønt i skolen

Danske skoleelever får mulighed for at lege med maden i et nyt projekt, hvor de med en computer kan dyrke grønt i biologitimerne.

Ernæring og kostvaner Fødevarer, fisk og landbrug
Datacenter. Foto: Colourbox.
26 OKT

100 mio. til hurtigere, grønnere internet

Trafikken på internettet er tusinddoblet siden år 2000 og står for ca. 10 procent af verdens elektricitetsforbrug, så der er stort behov for  ny infrastruktur. Grand...

Hardware og komponenter Telekommunikation Elektronik Energieffektivisering Lyskilder
25 OKT

Hver sjette 15-55-årige bruger sportsernæringsprodukter

Cirka 16 procent af danske 15-55-årige bruger sportsernæringsprodukter, og hver tredje bruger har oplevet bivirkninger efter indtag, viser en undersøgelse fra DTU.

Fødevarer, fisk og landbrug Ernæring og kostvaner
23 OKT

Mere antibiotikaresistens i svin end i kyllinger i Europa

DTU har i det hidtil største metagenomstudie af landbrugsdyr fundet mere antibiotikaresistens i svin end kyllinger, men flere forskellige resistensgener blandt kyllingerne...

Fødevarer, fisk og landbrug Fødevaresikkerhed Bakterier og mikroorganismer Gener og genomer
25 SEP

DTU står bag to nye virksomheder om ugen

DTU har skabt et af de mest veludbyggede økosystemer for innovation blandt tekniske universiteter i Europa, som har ført til oprettelsen af 2.200 nye virksomheder.

20 SEP

Teknologisk topmøde inspirerer til digital nytænkning

DTU inviterer til High Tech Summit – Danmarks universitetsdrevne teknologi-topmøde, som åbnes af statsminister Lars Løkke Rasmussen.

24 JUL

Nytænkning forvandler gulerodsskræller til gulerodsmel

Gulerodsskræller bliver til mel i stedet for gødning takket være en idé udviklet af DTU studerende på et kursus i innovation og tværfaglighed. På kurset underviser bl...

Fødevarer, fisk og landbrug Fødevareproduktion
25 JUN

Studerende tester nye teknologier på Roskilde Festival

DTU-studerende har udviklet løsninger, som skal gøre Roskilde Festival til en endnu bedre oplevelse. I år har projekterne fokus på miljø, madspild, sikkerhed og handikapvenlighed...

05 APR

Brug af DNA-data til at skræddersy medicinsk behandling

En metode, som er videreudviklet på DTU Fødevareinstituttet bruger viden om sygdomsfremkaldende mikroorganismers DNA-profil til at sikre, at patienter får skræddersyet...

Gener og genomer Sundhed og sygdomme Bakterier og mikroorganismer
07 FEB

Fremtidens alkohol kan laves af overskudsmælkesukker

Ny teknologi fra DTU kan omdanne mælkesukkeret i mejerispildprodukter til alkohol. Den nystiftede virksomhed bag teknologien har fået startkapital fra CAPNOVA.

Fødevarer, fisk og landbrug Fødevareproduktion Fødevareteknologi Bakterier og mikroorganismer
31 JAN

Nye uddannelser i gæringsteknologi styrker bioteknologisk produktion i Danmark

DTU opretter nye uddannelser i gæringsbaseret produktion med en bevilling på 187 mio. kr. fra Novo Nordisk Fonden.

Bioteknologi og biokemi Fermentering
15 JAN

Gode bakterier holder længere med sukkerovertræk

Chr. Hansen og DTU Fødevareinstituttet vil i et forskningsprojekt indkapsle sundhedsfremmende bakterier, så de holder og virker bedre i maven på forbrugeren.

Fødevarer, fisk og landbrug Fødevareproduktion Fødevareteknologi Sundhedsfremmende stoffer
2017
01 DEC

DTU skærper sin arktiske profil med nyt center

DTU styrker sin arktiske profil med et nyt center, Arctic DTU, der skal være omdrejningspunkt for universitetets strategiske satsning i Arktis. 

Foto: Hampus Berndtson
23 OKT

H.K.H. Kronprinsen indvier DTU’s nye ’kronjuvel’

Med et nyt bygningskompleks på Lyngby Campus etablerer DTU et centrum for ingeniørvidenskabelig forskning, uddannelse, innovation og rådgivning baseret på life science...

Bioteknologi og biokemi Fødevarer, fisk og landbrug
05 OKT

Endnu engang fald i antibiotikaforbrug til dyr

Det samlede forbrug af antibiotika til dyr er faldet for tredje år i træk. Det viser den årlige DANMAP-overvågning for 2016, som Statens Serum Institut, DTU Veterinærinstituttet...

Fødevarer, fisk og landbrug Fødevaresikkerhed Sundhed og sygdomme Gener og genomer
25 SEP

Kartoffelskrald åbner guldgrube

Nyt forskningssamarbejde vil udnytte restprodukter fra kartofler og tang i ingrediensproduktion. Perspektiverne lover – udover en værdiforøgelse på op til faktor 1000...

Fødevarer, fisk og landbrug Fødevareteknologi Fødevareproduktion
08 SEP

Ti højteknologiske trends på High Tech Summit

DTU inviterer alle interesserede til teknologisk topmøde, hvor man kan se nye teknologier og debattere vores digitale fremtid. Topmødet åbner med en velkomst ved uddannelses...

05 JUL

Fremgang for bacheloruddannelserne på DTU

2.776 unge har søgt ind på DTU’s civilbachelor- og diplomingeniøruddannelser som deres 1. prioritet i 2017. Civilingeniørbacheloruddannelsen går frem med 3 pct.

Foto: Mikal Schlosser
23 JUN

Roskilde Festival er et laboratorium for nye ideer

For ottende gang deltager 100 DTU-studerende i Roskilde Festival, som led i deres uddannelse. De kommer med projekter, som hver især kan være med til at gøre festivalen...

16 JUN

Universitetsforskning øger life science-sektorens konkurrenceevne

Danske life science-virksomheder oplever, at deres samarbejde med danske universiteter øger konkurrenceevnen, viser en ny analyse.

Bioteknologi og biokemi Fødevarer, fisk og landbrug Kemi Medicin og medicoteknik
24 MAJ

Fremtidens teknologier til debat på Folkemødet

Debatter om selvkørende biler, droner, kunstig intelligens, fremtidens arbejdsmarked og en robot ved navn Kubo er nogle af de ting, besøgende kan opleve i Ingeniørteltet...

19 MAJ

Den selvkørende bus Olli testes på DTU Lyngby Campus

Danmarks første selvkørende bus kører lige nu på en lukket testbane på DTU. Ambitionen er at udvikle et pilotprojekt for førerløs transport på DTU Lyngby Campus.

Transport og logistik
03 MAJ

Højrisiko overvægt vejer tungt hos 55-75-årige danskere

En undersøgelse fra DTU Fødevareinstituttet blandt 55-75-årige danskere viser, at såkaldt højrisiko overvægt er den mest udbredte risikofaktor i aldersgruppen. Den type...

Fødevarer, fisk og landbrug Ernæring og kostvaner
26 APR

Ole Hassager fra DTU modtager Elastyrenprisen 2017

Den danske polymerpris – ATV | Elastyrenprisen 2017 går til professor Ole Hassager, DTU. Prisen er på 100.000 kroner og blev uddelt ved ATV’s årsmøde den 26. april.

Kemi
31 MAR

Tech-entreprenørernes legeplads bliver tredoblet

Den A.P. Møllerske Støttefond har doneret 80 mio. kr. til en markant udvidelse af DTU Skylab. Visionen er at skabe en samlende hub i verdensklasse for teknologibaseret...

23 MAR

Børn og unge spiser flere søde sager i weekenden

Danske børn og unge spiser generelt sundere end ved årtusindskiftet, især fordi deres kost i dag indeholder dobbelt så meget fuldkorn og mindre sukker. Indtaget af søde...

Fødevarer, fisk og landbrug Ernæring og kostvaner
06 MAR

Digitale løsninger hjælper patienter til bedre sundhed

Personlig sundhedsteknologi vil spille en større rolle i fremtidens sundhedsvæsen. Ny rapport peger på stort vækstpotentiale for life science-virksomheder.

Medicin og medicoteknik
23 FEB

Kroppen optager ikke genetisk materiale fra vores mad

Et studie fra DTU Fødevareinstituttet finder ikke belæg for, at genetisk materiale fra vores mad bliver optaget i kroppen og derved får mulighed for f.eks. at ændre kroppens...

Gener og genomer Fødevarer, fisk og landbrug
09 FEB

DTU udnævner ny institutdirektør for DTU Bioinformatik

Med virkning fra 1. marts har DTU udnævnt professor Haja Kadarmideen som ny institutdirektør for DTU Bioinformatik.

Bioteknologi og biokemi
02 FEB

Kedelig nordisk førsteplads til Danmark for rygning og alkohol

Danmark indtager en kedelig førsteplads som det land i Norden, hvor flest voksne ryger dagligt og oftest drikker alkohol. Det viser den anden fællesnordiske undersøgelse...

Fødevarer, fisk og landbrug Ernæring og kostvaner
25 JAN

Flere svært overvægtige i Norden

Flere voksne er blevet svært overvægtige i Norden. Det viser en fællesnordisk befolkningsundersøgelse af kost, fysisk aktivitet og overvægt, som DTU Fødevareinstituttet...

Ernæring og kostvaner Fødevarer, fisk og landbrug
19 JAN

Flere voksne i Norden spiser usundt

Flere voksne i Norden spiser usundt. Det viser den anden fællesnordiske undersøgelse med sammenlignelige resultater om kost, fysisk aktivitet og overvægt, som DTU Fødevareinstituttet...

Fødevarer, fisk og landbrug Ernæring og kostvaner
11 JAN

Erfaren forsker og leder ny prorektor på DTU

Direktør for DTU Compute Rasmus Larsen har været leder på DTU siden 2001, og fra 1. februar bliver han universitetets nye prorektor.

10 JAN

Per Falholt genvalgt som formand for DTU’s bestyrelse

DTU’s bestyrelse har genvalgt Per Falholt som formand for de næste fire år.

05 JAN

Forbedrede mælkesyrebakterier skal give mere velsmagende oste og gavne miljøet

Mælkesyrebakterier er med til at give en lang række mejeriprodukter den rette smag, konsistens og holdbarhed. Et nyt projekt vil udnytte restprodukter fra mejeriproduktionen...

Fødevarer, fisk og landbrug Fødevareteknologi Sundhedsfremmende stoffer
2016
21 DEC

Fødevareallergi skal forebygges og behandles

I dag er det ikke muligt at forebygge eller behandle fødevareallergi. Det vil et nyt projekt nu forsøge at ændre på og dermed øge livskvaliteten for allergikere verden...

13 DEC

Flere og bedre ingredienser til krævende forbrugere

Nye grupper af købedygtige forbrugere øger behovet for bæredygtige og klimavenlige ingredienser, der gør maden bedre og mere holdbar. Forskning, uddannelse og innovation...

Fødevarer, fisk og landbrug
01 DEC

Ingen salmonellainfektioner fra danske æg

Af det rekord lave antal registrerede fødevarebårne salmonellatilfælde for 2015 er ingen tilskrevet danske æg. Det er første gang i salmonellasmittekilderegnskabets næsten...

Fødevarer, fisk og landbrug Fødevaresikkerhed
29 NOV

Dansk overvågning af antibiotika vigtig i kampen mod resistens

Den danske overvågning af antibiotikaforbrug og -resistensudvikling blandt dyr, mennesker og fødevarer har de sidste 20 år gjort det muligt - på et videnskabeligt grundlag...

Fødevarer, fisk og landbrug Fødevaresikkerhed Sundhed og sygdomme
24 NOV

DTU udnævner ny direktør for DTU Nanotech

DTU har med virkning fra 1. december ansat professor Thomas Lars Andresen som ny institutdirektør for DTU Nanotech.

18 NOV

Tarmens bakterier påvirker vores forbrænding

Mus, der overtager tarmbakterier fra overvægtige mennesker, bliver tykkere end mus, der overtager normalvægtiges tarmbakterier, selv om musene får den samme kost. Det...

Sundhed og sygdomme
15 NOV

Danske dyr får stadig mindre antibiotika

Antibiotikaforbruget til danske dyr er fortsat faldet i 2015, især fordi svin får en stadig mindre mængde antibiotika. Derimod har alvorlige sygdomsudbrud blandt danske...

Fødevarer, fisk og landbrug Fødevaresikkerhed
Professor Hao Hu from DTU received the prestigious Horizon 2020 Prize for breaking the optical transmission barriers. He accepted the prize Wednesday Nov 9th in Rome. Photo: Yildiz Arslan
09 NOV

Stor EU-pris for verdens hurtigste datasignal

Forskere fra DTU har modtaget den prestigefyldte Horizon-pris på 500.000 Euro (ca 3,7 mio. kr.) for en teknologi, der muliggør optisk datatransmission med ultrahøj kapacitet...

Hardware og komponenter It-systemer
Zachariae Isbræ Northeast Greenland. Photo: Anders A Bjørk
21 SEP

Indlandsisen har øget havenes vandstand med over fire meter

Den smeltende indlandsis er skyld i langt højere global vandstandsstigning end hidtil antaget, viser et nyt studie i Science Advances.

Isforskning Geologi Klimaændringer Polarforskning Kortlægning og opmåling Jordobservation
 Illustration of a method of DNA sequencing. Credit: Colourbox
15 SEP

DTU Biosustain får 90 mio. til beregningsbiologi

En bevilling på 90 mio. kr. fra Novo Nordisk Fonden giver et stort løft til DTU Biosustains beregningskapacitet af biologiske systemer. Målet er at udvikle hurtigere...

Biologiske systemer Celler Syntetisk biologi
14 SEP

Pris for at forudsige kemiske stoffers skadelige effekter uden forsøgsdyr

Computermodeller udviklet på DTU Fødevareinstituttet kan forudsige en lang række af de skadelige effekter, forskellige kemiske stoffer kan forårsage. Det har ført til...

Fødevarer, fisk og landbrug Matematisk modellering
10 AUG

Nyt forskningscenter kan skabe gennembrud i udvikling af erstatninger for fossile...

150 millioner kr. fra VILLUM FONDEN giver en gruppe af verdens førende forskere mulighed for at finde nye løsninger inden for energi, brændstoffer og kemikalier til erstatning...

Solenergi Fossile brændsler Energiproduktion Energilagring Klimatilpasning
29 JUL

Flere dygtige ingeniører på vej fra DTU

Der er fremgang i optaget på DTU. I dag har 2.182 unge fået tilbudt en studieplads på en af DTU´s 33 uddannelser. Heraf 1.041 på professionsbacheloruddannelsen til diplomingeniør...

07 JUL

Butylparaben kan have flere hormonforstyrrende effekter

Forskning tyder på, at butylparaben – som f.eks. bruges i kosmetik og hudplejeprodukter såsom solcreme – har flere reproduktionsskadelige effekter end hidtil kendt. Forskere...

Sundhed og sygdomme
05 JUL

Flere og flere vil være ingeniør

For 15. år i træk er antallet af ansøgere til DTU´s uddannelser steget.  2.816 unge har i år søgt ind på en af DTU´s diplom- og civilingeniøruddannelser som deres første...

27 JUN

Madens transittid er en nøglefaktor for en sund fordøjelse

Den transittid, maden er om at bevæge sig igennem et menneskes tarm, har afgørende betydning for mængden af skadelige nedbrydningsprodukter, der produceres undervejs...

Fødevarer, fisk og landbrug Sundhed og sygdomme Ernæring og kostvaner
01 JUN

Hormonforstyrrende stoffer fremskynder rotters overgangsalder

Hunrotter, der i fostertilstanden er udsat for hormonforstyrrende stoffer, har færre æg i æggestokkene og risikerer at komme tidligere i overgangsalderen. Det viser et...

Sundhed og sygdomme Fødevarer, fisk og landbrug
Foto: Tao Lytzen
09 MAJ

Nyt forsøgsanlæg kan give flere ål på bordet

Et nyt anlæg til formering af europæisk ål blev mandag 9. maj indviet ved DTU i Hirtshals. Her arbejder forskere og industri på at udvikle den nødvendige teknologi til...

Fødevarer, fisk og landbrug Fisk og skaldyr Fiskeri og fiskebestande Hav- og dambrug
Foto: Flemming Henriksen, Naturstyrelsen.
27 APR

Finhvalen fra Blokhus Strand var smittet med sjælden virus

Finhvalen der strandede på Blokhus Strand nær Løkken i Nordjylland i februar var inficeret med morbillivirus. Det er første gang siden 2002 at morbillivirus er påvist...

Vira Husdyrsygdomme
20 APR

DTU ansætter ny forskningsdekan

DTU har med virkning fra 1. juni ansat Katrine Krogh Andersen i en nyoprettet stilling som forskningsdekan. Katrine Krogh Andersen kommer fra en stilling som forskningschef...

20 APR

Ny konceptmølle testes på DTU

DTU har indgået et samarbejde med Vestas om at teste en helt ny type vindmølle, som har fire rotorer i stedet for en. Vestas’ nye konceptmølle udfordrer sektorens konventionelle...

Vindenergi
19 APR

Bisphenol A i lave doser kan påvirke sædkvalitet, brystvæv og adfærd

Hvis rotter får bisphenol A i lave doser i løbet af den tidlige udvikling, kan det føre til nedsat sædkvalitet, højere vægt samt ændret brystudvikling og adfærd. Det viser...

Fødevaresikkerhed Sundhed og sygdomme
14 APR

Globalt projekt skal hjælpe lande med at implementere klimaplaner

UNEP DTU Partnership og en række internationale partnere lancerer et nyt globalt klimainitiativ, der skal hjælpe flere udviklingslande med at implementere klimaaftalen...

Klimaændringer
08 APR

Prorektor Henrik Wegener bliver ridder af fransk orden

DTU’s prorektor, Henrik Wegener, er udnævnt til ridder af den franske orden l’Ordre des Palmes Académiques – på dansk kendt som De Akademiske Palmers Orden.

Fødevarer, fisk og landbrug
16 MAR

Stor tilfredshed med DTU’s ingeniører

Dimittender fra DTU’s kandidatuddannelser er meget tilfredse med deres uddannelse. Det samme er dem, der ansætter dem. Det viser en ny undersøgelse fra Damvad Analytics...

16 MAR

Spildevand skal bruges til at forebygge infektionssygdomme

Spildevandsprøver fra hele verden strømmer ind på DTU Fødevareinstituttet for at afsløre, hvor mange sygdomsfremkaldende mikroorganismer og antibiotikaresistente bakterier...

Bakterier og mikroorganismer Fødevarer, fisk og landbrug
07 MAR

Mange danskere tager kosttilskud, selvom få har brug for dem

Seks ud af ti danskere bruger et kosttilskud, selvom størstedelen får tilstrækkelige mængder af langt de fleste vitaminer og mineraler fra kosten alene. For mange er brugen...

Ernæring og kostvaner Fødevarer, fisk og landbrug Sundhedsfremmende stoffer
12 FEB

Første spadestik er taget til Hempel Kollegiet

Opførelsen af Hempel Kollegiet på DTU er begyndt, og til studiestart i efteråret 2017 vil 200 boliger stå klar til danske og udenlandske studerende.

12 FEB

Jubilæumsbevilling fra VILLUM FONDEN på 150 mio. kr. til nyt center, der skal...

VILLUM FONDEN støtter med en kæmpe bevilling på 150 mio. kr. etableringen af et nyt, ambitiøst forskningscenter på DTU. Centret skal forske i katalysatorer og udvikle banebrydende...

Fysik Energi Brændselsceller Elforsyning Energilagring Fossile brændsler Solenergi
04 FEB

Amish-folk bevæger sig dobbelt så meget som voksne danskere

Voksne danskere bevæger sig generelt mere end amerikanerne men mindre end australierne – og væsentligt mindre end amish-folk i Canada. Det viser en sammenligning af forskellige...

Ernæring og kostvaner
28 JAN

Danske kvinder bevæger sig mindre

Hver tredje dansker kan betegnes som fysisk inaktive, viser tal fra Den nationale undersøgelse af danskernes kost og fysiske aktivitet fra DTU Fødevareinstituttet. Det...

Ernæring og kostvaner
22 JAN

Læger og ingeniører udvikler bedre kræftbehandling

I et europæisk forskningsprojekt udvikler ingeniører fra DTU og læger fra Frederiksberg Hospital nye instrumenter til at opdage blærekræft.

Medicin og medicoteknik
20 JAN

Bakterieforsker modtager årslegat på 5 mio. kroner

Professor Lone Gram forsker i bakteriers økologi og fysiologi med fokus på at finde de egenskaber hos bakterierne, som kan være til gavn for mennesker. 

Bioteknologi og biokemi Bakterier og mikroorganismer Gener og genomer
19 JAN

Besparelser tvinger DTU til at nedlægge institut for transport

Regeringens besparelser på forskning og uddannelse i finansloven for 2016 får nu umiddelbare og meget synlige konsekvenser for organiseringen af transportforskningen på...

Transport og logistik
2015
14 DEC

Denne artikel kan printes på et hår

En ny, revolutionerende laserprinter-teknologi kan printe denne artikel i farver på et areal ikke større end et hår. Forskerne bag opfindelsen er lykkes med at printe Mona...

Lasere Mikro- og nanoteknologi
10 DEC

Ny bacheloruddannelse skal takle ingeniørmanglen

Fra sommeren 2016 tilbyder DTU en ny bacheloruddannelse med navnet ’General Engineering’. Uddannelsen skal bidrage til at afhjælpe ingeniørmanglen på det danske arbejdsmarked...

Foto: Mikal Schlosser
10 DEC

Rusture uden sexisme

Studenterorganisationen Polyteknisk Forening (PF) har gennem mange år arbejdet på at skabe en god studiestart med trygge rusture, som er sjove for alle. Seneste initiativ...

10 DEC

Ny og forbedret adgang til danske fødevaredata

DTU Fødevareinstituttet har lanceret en ny database for fødevaredata i Danmark. Fødevaredata, som databasen kaldes, er en mobilvenlig afløser for Fødevaredatabanken. Den...

Fødevarer, fisk og landbrug Ernæring og kostvaner
02 DEC

Danskernes D-vitaminniveau er bestemt af deres gener

Visse genvariationer øger risikoen for at have et lavere D-vitaminniveau. Det viser et ph.d.-studie fra DTU Fødevareinstituttet, som har undersøgt effekten af at spise...

Ernæring og kostvaner Sundhedsfremmende stoffer
23 NOV

Virksomheder får nyt værktøj til at tjekke skadelig kemi

Ny database rummer mere end 600.000 stoffer og giver danske virksomheder en unik mulighed for hurtigt at få overblik over skadelige virkninger ved nye stoffer, de overvejer...

Biologiske systemer Fødevaresikkerhed Computerberegning
12 NOV

Grøn omstilling kan fremmes ved at vores energisystemer lærer at arbejde sammen

DTU’s årlige energirapport fokuserer i år på de ændringer i energisystemerne, som er nødvendige for den grønne omstilling. Når kul, olie og gas erstattes med bæredygtige...

Energi
Henrik C. Wegener
10 NOV

DTU’s prorektor udnævnt til uafhængig rådgiver for EU-kommissionen

Syv førende forskere er udnævnt til at rådgive Europa-Kommission i videnskabelige spørgsmål. Blandt dem er prorektor på DTU Henrik Wegener. 

29 OKT

Stort potentiale for fødevarer og sundhed i Big Data

Der ligger et hidtil uudnyttet potentiale i fødevaresektoren ved at kombinere data i hele værdikæden fra jord til bord. Det viser en ny rapport, som DTU, SEGES/Landbrug...

Fødevarer, fisk og landbrug Informationsteknologi
21 OKT

Nyt vindatlas skal fremme bæredygtig elproduktion i hele verden

I dag lanceres et globalt vindatlas, som kan forbedre udnyttelsen af vindenergi over hele kloden. Danmark har spillet en afgørende rolle i udviklingen af vindatlasset...

Vindenergi
20 OKT

En ph.d. fra DTU giver hurtigt job

Ph.d.’er fra DTU søger mod store private virksomheder i København, og har let ved at få forskerjobs. Det viser en ny analyse af dimittendernes overgang til jobmarkedet...

Photo: DTU Electro
19 OKT

Sundhedsteknologi skal ud til borgerne

Det danske sundhedsvæsen er under pres. Der er stadig flere ældre, borgere med kroniske lidelser og en stigende efterspørgsel efter sundhedsydelser. Et nyt forskningscenter...

Medicinske apparater og systemer Sundhed og sygdomme
08 OKT

Fald i antibiotikaforbruget til dyr

Antibiotikaforbruget til dyr er faldet i 2014 især på grund af et mindre forbrug til svin. Kritisk vigtige antibiotika, der bliver brugt til at behandle mennesker, bruges...

Bakterier og mikroorganismer Fødevarer, fisk og landbrug Fødevaresikkerhed
30 SEP

Danske kvinders vægt går fortsat opad

Mens overvægtsudviklingen blandt danske mænd og børn ser ud til at være stagneret, er danske kvinder i gennemsnit blevet tungere i løbet af de sidste ti år, og mere end...

Fødevarer, fisk og landbrug Ernæring og kostvaner
18 SEP

DTU er det mest innovative universitet i Norden

Ny rangliste viser, at DTU er blandt de mest innovative universiteter i verden. På ranglisten ’Reuters Top 100 World’s Most Innovative Universities’, er DTU placeret som...

Soyuz med tordenskyer i horisonten  over det nordlige Sydamerika_Foto:ESA_DTU Space
10 SEP

Andreas Mogensen tager de første billeder af lyn og tordenskyer

Danmarks første astronaut Andreas Mogensen har taget billeder af tordenskyer under sin IRISS-mission på Den Internationale Rumstation. Billederne skal gøre forskerne...

Jordobservation Rumteknologi og instrumenter
Foto Per E. Knudsen og Vivian Kjelland
04 SEP

Landkort skal bremse sygdomme fra flåter

Antallet af flåtbårne infektioner, som for eksempel borrelia og centraleuropæisk hjernebetændelse, skal bremses. Nyt projekt skal blandt andet på baggrund af satellitdata...

Husdyrsygdomme Bakterier og mikroorganismer Vira
24 AUG

Flest salmonellainfektioner kommer fortsat fra udlandsrejser

Næsten hver anden registrerede salmonellainfektion har danskerne taget med hjem fra udlandet i 2014. Rejser er dermed fortsat den største kilde til sygdom med salmonella...

Bakterier og mikroorganismer Fødevarer, fisk og landbrug Fødevaresikkerhed
18 AUG

Toiletaffald giver viden om sygdommes globale smitteruter

Analyse og gensekventering af sygdomsfremkaldende mikroorganismer og resistente bakterier i toiletaffald fra internationale fly kan være starten på en ny måde til globalt...

Bakterier og mikroorganismer Gener og genomer Bioteknologi og biokemi
30 JUL

Fire personer syge af listeria fra fiskeproducent

Fire personer er konstateret syge med en type listeria, som er fundet på fiskevirksomheden Hjerting Laks.  Koordineringen af udbruddet er sket i regi af Den Centrale Udbrudsgruppe...

Fødevarer, fisk og landbrug Bakterier og mikroorganismer Fødevaresikkerhed
29 JUL

Fuldt hus på DTU’s uddannelser

Et rekordstort antal ansøgere til DTU’s uddannelser betyder, at DTU må lukke samtlige af deres uddannelsesretninger, på nær én, med adgangskvotient. Det er den stærkeste...

06 JUL

Rekordstor søgning til DTU

6.465 unge har i år søgt ind på en af DTU´s diplom- og civilingeniøruddannelser.  Det er en stigning på 9 % sammenlignet med sidste år. Dermed er antallet steget igen...

29 JUN

Millionstøtte til ny arktisk byggeskik

DTU skal i samarbejde med Rambøll og Tegnestuen Vandkunsten udvikle en ny byggeskik, som er tilpasset de særlige arktiske forhold. Målet er en byggeskik, der i højere grad...

Polarforskning Byggematerialer Byggeproduktion og byggeledelse Bygningsdesign Bygningskonstruktion Indeklima
Foto: Mikal Schlosser
25 JUN

100 DTU-studerende indtager Roskilde Festival

Roskilde Festival samarbejder igen i år med DTU om at finde ingeniørløsninger på de udfordringer, der opstår, når 130.000 mennesker samles på ét sted.

08 JUN

EFSA: Akrylamid i maden kan øge risikoen for kræft

Akrylamid i maden øger potentielt risikoen for at udvikle kræft for forbrugere i alle aldre, konkluderer den Europæiske Fødevaresikkerhedsautoritet (EFSA) i en netop offentliggjort...

Fødevaresikkerhed Fødevarer, fisk og landbrug
29 MAJ

Kom og hør ingeniørfortællinger på Folkemødet

DTU og Ingeniørforeningen IDA deltager på Folkemødet i et fælles telt, hvor vi har samlet en bred vifte af debatter og arrangementer med fokus på bl.a. energilagring og...

Energi Medicin og medicoteknik Materialer Rumforskning Transport og logistik Elektroteknologi
Kickoff af EnergyLab Nordhavn. Foto: Ulrik Jantzen
28 APR

Goddag til intelligent styret energi og farvel til ressourcespild

Tidligere i dag var der kickoff for storbylaboratoriet EnergyLab Nordhavn med deltagelse af repræsentanter fra ministerier, erhvervsliv og universitetsverden. Blandt talerne...

Energi
25 MAR

Niels B. Christiansen og Eva Berneke nye medlemmer af DTU’s bestyrelse

DTU’s repræsentantskab har udpeget cand.polyt, MBA Niels B. Christiansen og cand.polyt, MBA Eva Berneke som medlemmer af universitetets bestyrelse. Niels B. Christiansen...

18 MAR

Ny viden styrker risikovurdering af kemikalie-cocktails i mad

Danmarks største forskningsprojekt om cocktaileffekter af kemikalier i fødevarer har slået fast, at kemikalier i selv små doser kan have en markant negativ effekt, hvis...

Fødevaresikkerhed Sundhed og sygdomme
16 MAR

Videnskab bag råd om at spise mindre mættet fedt

Der er fortsat tilstrækkelig og solid videnskabelig dokumentation for rådet om at begrænse indtaget af mættet fedt. De seneste undersøgelser af sammenhængen mellem...

Ernæring og kostvaner

Ring til pressevagten på
tel 45 25 78 78

Mail redaktion@dtu.dk