Nyheder

VÆLG INTERVAL
RSS
2016
02 FEB

Tang skal dyrkes i stor skala til brug i fødevarer og hudcremer

Mens landbrugsjorden er ved at være fyldt, er der gode muligheder for at dyrke flere afgrøder i havene. Mange arter tang er meget næringsholdige, og flere af algernes...

Fødevarer, fisk og landbrug Fødevareteknologi Sundhedsfremmende stoffer
2015
02 DEC

Danskernes D-vitaminniveau er bestemt af deres gener

Visse genvariationer øger risikoen for at have et lavere D-vitaminniveau. Det viser et ph.d.-studie fra DTU Fødevareinstituttet, som har undersøgt effekten af at spise...

Ernæring og kostvaner Sundhedsfremmende stoffer
05 NOV

D-vitaminniveauer kan sammenlignes på tværs af studier og lande

Viden om en befolknings D-vitaminniveau er vigtig for at kunne vurdere, hvor stor en andel, der har eller risikerer at udvikle D-vitaminmangel og for at kunne udarbejde...

Ernæring og kostvaner Sundhedsfremmende stoffer
15 OKT

Europæisk pris for forskning i omega-3 fedtsyrer

En ung forsker fra DTU Fødevareinstituttet har høstet en pris for sin forskning i teknologier til at forhindre harskning af omega-3 fedtsyrer, der tilsættes berigede fødevarer...

Fødevarer, fisk og landbrug Fødevareproduktion Sundhedsfremmende stoffer
19 MAJ

En håndfuld nødder dagligt kan fremme din sundhed

Det ville gavne danskernes sundhed at spise 30 gram nødder dagligt. Det viser en helhedsvurdering fra DTU Fødevareinstituttet, der har kigget samlet på de sundhedsmæssige...

Ernæring og kostvaner Fødevaresikkerhed Fødevarer, fisk og landbrug Sundhedsfremmende stoffer
2014
27 NOV

Udvikling af omega-3-holdige ingredienser vinder innovationspris

En forretningsidé, hvor restprodukter fra fiskeindustrien bliver forvandlet til værdifulde ingredienser fulde af omega-3 fiskeolier, har vundet innovationskonkurrencen...

Fisk og skaldyr Fødevareproduktion Sundhedsfremmende stoffer Fødevarer, fisk og landbrug
11 NOV

Øget viden om D-vitamin med matematisk model

Ny matematisk model beskriver ændringer i koncentrationen af D-vitamin i blod og væv i minigrise, efter de har fået D-vitamin i kosten eller er blevet belyst med en lampe...

Ernæring og kostvaner Fødevarer, fisk og landbrug Sundhedsfremmende stoffer
02 SEP

Stort potentiale i dyrkning af dansk tang

Adjunkt ved DTU Fødevareinstituttet Susan L. Holdt jager opskriften på, hvordan dyrkning af dansk tang kan udbredes i Danmark. Den selverklærede ’tang nørd’ ser en lysende...

Fødevareproduktion Fødevaresikkerhed Sundhedsfremmende stoffer Fødevarer, fisk og landbrug
09 APR

Bedre metoder til helhedsvurdering af fødevarer

Kvantitative metoder til vurdering af fødevarer og estimering af sygdomsbyrde er væsentlige for at forstå den samlede effekt af skadelige og gavnlige stoffer i fødevarer...

Bakterier og mikroorganismer Ernæring og kostvaner Fødevarekvalitet Fødevaresikkerhed Fødevareproduktion Sundhedsfremmende stoffer Bioteknologi og biokemi
09 JAN

Kartoffelfibre og bakterier skal stoppe diarré hos smågrise

Et nyt forskningsprojekt vil udnytte et kartoffel-restprodukt og gavnlige bakterier til at forebygge diarré hos smågrise. Projektet, der ledes af DTU Veterinærinstituttet...

Bakterier og mikroorganismer Fødevaresikkerhed Husdyrsygdomme Produktionsdyr Fødevarer, fisk og landbrug Sundhedsfremmende stoffer
Foto: Bjørn Lymann Jespersen
Hold dig opdateret med seneste nyt fra DTU. Dyk ned i aktuelle temaer, tag et kig i DTU’s magasiner, eller se en af vores videoer.

Nyhedsbrev fra DTU

Tilmeld dig DTU's nyhedsbrev, og få udvalgte nyheder tilsendt en til to gange om ugen.

DTU's nyhedsbrev