Nyheder

VÆLG INTERVAL
RSS
2018
12 JUL

DTU ansætter leder til nyt Foodlab

DTU ansætter den internationalt anerkendte Roberto Flore til at stå i spidsen for DTU Skylabs kommende Foodlab.

Fødevarer, fisk og landbrug Ernæring og kostvaner Fødevarekvalitet Fødevareproduktion Fødevareteknologi
2016
03 NOV

Diplomingeniøruddannelse i fødevaresikkerhed og -kvalitet

DTU’s diplomingeniøruddannelse indenfor fødevareområdet har skiftet navn til Diplomingeniøruddannelse i fødevaresikkerhed og -kvalitet for bedre at afspejle de kompetencer...

Fødevarer, fisk og landbrug Fødevarekvalitet Fødevaresikkerhed
21 APR

Plastik i maverne på 23 procent af undersøgte torsk og sild

Den første danske undersøgelse af mikroplastik i maverne på torsk og sild fra Østersøen og Nordsøen fandt plastik i næsten en fjerdedel af de undersøgte fisk

Fisk og skaldyr Havforskning Fødevarekvalitet
2014
06 NOV

Mindre nitrit i kødprodukter mindsker niveauet af nitrosaminer

Jo mindre nitrit, der bliver tilsat forarbejdede kødprodukter, jo lavere niveauer af potentielt kræftfremkaldende nitrosaminer bliver dannet i produkterne. Tilsætning...

Fødevarer, fisk og landbrug Fødevarekvalitet Fødevaresikkerhed Fødevareproduktion
17 SEP

Forskning skal skabe vækst i ingredienser

Nationalt IngrediensCenter, NIC, skal medvirke til at skabe ny vækst i ingredienser til fødevarer. Bag NIC står en række virksomheder, universiteter, brancheorganisationer...

Fødevarekvalitet Fødevareproduktion Fødevarer, fisk og landbrug
26 AUG

Forskere opfordrer til stop for unødig brug af fluorerede stoffer

En række fremtrædende internationale forskere blandt andet fra DTU Fødevareinstituttet opfordrer til kun at bruge fluorerede stoffer, hvor de er absolut nødvendige, indtil...

Fødevarekvalitet Fødevaresikkerhed Sundhed og sygdomme Fødevarer, fisk og landbrug
02 MAJ

God fødevarehygiejne starter ved designet

Et nyt center for hygiejnisk design tester, forsker og underviser i hygiejnisk design for udstyrsproducenter i bio- og fødevareindustrien.

Fødevaresikkerhed Fødevareproduktion Fødevarekvalitet Fødevarer, fisk og landbrug
25 APR

Samarbejde om fødevaresikkerhed med Kina

DTU og Kinas nationale center for risikovurdering af fødevarer har indgået en samarbejdsaftale, som vil styrke Danmark og Kinas videnskabelige samarbejde om fødevaresikkerhed...

Fødevarer, fisk og landbrug Fødevaresikkerhed Fødevarekvalitet Fødevareproduktion
09 APR

Bedre metoder til helhedsvurdering af fødevarer

Kvantitative metoder til vurdering af fødevarer og estimering af sygdomsbyrde er væsentlige for at forstå den samlede effekt af skadelige og gavnlige stoffer i fødevarer...

Bakterier og mikroorganismer Ernæring og kostvaner Fødevarekvalitet Fødevaresikkerhed Fødevareproduktion Sundhedsfremmende stoffer Bioteknologi og biokemi
31 MAR

Forstå datomærkningen på fødevarer

Fødevarer er enten mærket med ’Mindst holdbar til’ eller ’Sidste anvendelsesdato’. Det er producentens ansvar at mærke fødevarerne korrekt. Et notat fra DTU Fødevareinstituttet...

Fødevarekvalitet Fødevaresikkerhed Fødevarer, fisk og landbrug
Foto: Bjørn Lymann Jespersen
Hold dig opdateret med seneste nyt fra DTU. Dyk ned i aktuelle temaer, tag et kig i DTU’s magasiner, eller se en af vores videoer.

Nyhedsbrev fra DTU

Tilmeld dig DTU's nyhedsbrev, og få udvalgte nyheder tilsendt en til to gange om ugen.

DTU's nyhedsbrev