VÆLG INTERVAL
06 DEC

DTU investerer i avanceret elektromagnetisk testcenter

Nyt center vil styrke universitetets position som internationalt førende inden for forskning og test af elektromagnetiske systemer.

Elektroteknologi Elektromagnetisme Antenner Mikrobølgeteknologi
2014
En radiobølge (grøn) i en optisk-elektro-mekanisk mikrokonverter får en mikromembran til at vibrere via elektrostatiske kræfter. Vibrationen måles med en laserstråle, der reflekteres fra membranen og interferere med sig selv. Teknikken gør det muligt at påvise svage radiobølger. Foto: Anders Simonsen, NBI.
06 MAR

Ny teknik omdanner radiobølger til lyssignaler

Forskere fra DTU og Niels Bohr Instituttet har udviklet en ny banebrydende teknik, der gør det muligt at spore selv meget svage radiosignaler. Teknikken kan få stor betydning...

Mikrobølgeteknologi Lyskilder Lasere Nanopartikler
13 SEP

Indeklima i fokus

To studerende udvikler sensorer til måling af indeklima i private hjem sammen med Hammer Electronic.

Elektronik Mikrobølgeteknologi Innovation og produktudvikling Produktion og ledelse
16 JAN

Verdens stærkeste ultralydsskanner

DTU Elektros forskningsskanner SARUS er den største af sin art i verden og det eneste instrument, der kan vise blodets bevægelser i 3D.

Mikrobølgeteknologi
Foto: Bjørn Lymann Jespersen
Hold dig opdateret med seneste nyt fra DTU. Dyk ned i aktuelle temaer, tag et kig i DTU’s magasiner, eller se en af vores videoer.

Nyhedsbrev fra DTU

Tilmeld dig DTU's nyhedsbrev, og få udvalgte nyheder tilsendt en til to gange om ugen.

DTU's nyhedsbrev

Kort-link generator

Har du brug for et kort link til en nyhed eller en side på DTU.dk? - Kopier linket ind nedenfor og opret en genvej der er nem at dele.

OBS: Det er kun muligt at benytte DTU's kort-link generator til web-adresser der er en del af dtu.dk domænet.