Foto: DTU

Ønsker til ministeren

Mit første ønske er, at ministeren vil gøre sin indflydelse positivt gældende i forhandlingerne om det forslag om et loft over de samlede statslige investeringer, som netop er blevet fremsat. Forslaget kan nemlig tvinge universiteterne til at sige nej til fondsbevillinger.
Læs rektors synspunkt
Foto: DTU

Besparelser på forskning gør os til tabere

Danmark kan ikke følge med udviklingen, når regeringen sparer på naturvidenskabelig og teknisk forskning, skriver ni danske dekaner i denne kronik, der er bragt i Børsen.
Læs kronikken her
Foto: Colourbox

Besparelser på forskning vil koste Danmark den grønne førsteplads

De planlagte besparelser på universiteternes energiforskning er udtryk for manglende forståelse af forskningens fødekæder.
Læs debatindlægget her.

MAX IV

Hvad bruger forskerne det store røntgenanlæg MAX IV i Lund til?

Antibiotikaresistens

DTU forsker i antibiotikaresistens og overvåger antibiotikaforbruget.

Energilagring

Hele verden mangler stadig teknologi, der kan lagre vind- og solenergien.

Vindenergi

Vindteknologi er en teknologi, der fortsat skal udvikles.
Photo: Joachim Rode

Svæveflyvning er faktisk en holdsport

Ude over Vestsjælland er luften på sommerdage fyldt med duften af nyslået græs, dansende myg - og ingeniører. På Kaldred Flyveplads holder Polyteknisk Flyvegruppe til.
Læs reportagen her.
Photo: Mikal Schlosser

Glem aldrig din tandbeskytter

Det kræver styrke og god kondition at være rugbyspiller. Og en god portion mod. Du kan dyrke sporten hos DTU Exiles Rugby.
Læs reportagen her.