Dynamo

VÆLG INTERVAL
RSS
2019
17 APR

Fra tang til proteiner

Fødevareforskere har opfundet metoder til at udvinde proteiner fra tang. En af dem afprøves nu i et pilotanlæg i ingrediensvirksomheden CP Kelco.

04 APR

Norsk partner står klar

Den norske virksomhed NOAH oplever stigende interesse for cirkulær økonomi, og det lover godt for patenteret DTU-metode.

04 APR

Vindmøller skal ud på dybt hav

Flydende havvindmøller vinder mere og mere terræn. Nyt dansk projekt skal gøre det billigere og nemmere at producere flydende fundamenter til dybt vand.

Energi Vindenergi
04 APR

Hvor tæt er vi på personlig medicin?

Kortlægning af patienternes arvemateriale kan føre til bedre behandling for en lang række sygdomme. Lektor Ramneek Gupta fra DTU Sundhedsteknologi vurderer, at personlig...

Medicin og medicoteknik
04 APR

Personlig medicin til kræftramte børn

I et samarbejde mellem Rigshospitalet og DTU får forældrene til samtlige danske børn med kræft tilbud om at få børnenes arveegenskaber kortlagt.

Medicin og medicoteknik
04 APR

Værdifulde stoffer i aske kan genvindes

Med en patenteret metode er det muligt at udvinde stoffer fra aske, der ellers bliver deponeret som affald.

Affaldshåndtering
03 APR

Laserlastbiler vedligeholder veje

Virksomheden Dynatest har i samarbejde med DTU udviklet en lastbil, som analyserer vejenes tilstand med laserteknologi.

01 MAR

Sunde og billige fødevarer til den 3. verden

Forskning spiller en central rolle, når mejerigiganten Arla Foods udvikler produkter til udviklingslande. Nu har virksomheden indgået et strategisk partnerskab om forskning...

01 MAR

Fisk kan fodres med planterester

Opdrættede fisk mætter stadig flere munde. Men hvad skal mætte fiskene? Forskning viser, at planteproteiner kan være vejen frem.

01 MAR

Kan insekter mætte verden?

Insekter på menuen kræver mere end en pæn anretning, lyder det fra den berømte kok og opdagelsesrejsende i spiselige insekter Roberto Flore.