Unikke laboratorier på DTU indviet med et royalt hug

mandag 03 dec 18

Kontakt

Jacob Steen Møller
Campusdirektør
CAS
45 25 13 03

Fakta om bygningerne

Bygherre: DTU
Bygning 128: areal 1.150 m2, bygning 129: areal 750 m2
Budget: 62 mio. kr. (budget for B128 og B129)
Totalrådgiver: Christensen & Co Arkitekter A/S med CUBIC GROUP og Wessberg-Norconsult Rådgivende Ingeniører og 1:1 Landskab som underrådgivere.
Hovedentreprenør: N.H.Hansen & Søn A/S
Farver og ”isboks”: Caroline Krag

Med et skarpt og præcist hug i en permafrostkerne fra den grønlandske undergrund, kunne H.K.H. Kronprins Frederik i sidste uge markere indvielsen af to nye laboratoriebygninger på DTU’s campus i Lyngby.

 

Laboratoriebygningerne danner ramme om DTU BYG’s forskning i teknisk geologi, geoteknik og udvikling af bæredygtige byggematerialer. Samtidig bidrager de to bygninger til den urbane fortætning på campus, hvor åbne stueetager med kig ind til laboratorier og studiemiljøer skal være med til at synliggøre den faglige aktivitet og skabe et unikt miljø for studerende og forskere på DTU.

”Det er en stor glæde hver gang vi indvier en ny bygning på campus. For hver og en spille de en vigtig rolle for DTU som teknisk eliteuniversitet. Både som fysisk ramme om forskning, uddannelse og innovation, og som bidrag til et attraktivt campusmiljø,” siger campusdirektør på DTU Jacob Steen Møller.

Arkitekturen afspejler forskningsområder
Christensen & Co er arkitekterne bag de to bygninger og de har haft fokus på at skabe et miljø, der afspejler den forskning, der foregår i bygningerne. I bygning 128, til arktisk forskning, skaber materialer, farver og strukturer en stemning, der associeres med arktisk forhold, sne og is. I bygning 129, til geologisk og geoteknisk forskning, har laboratorierne store glaspartier ud mod fællesområdet, hvor der primært er brugt farver og strukturer, som skal give associationer til geologi, jord og brudflader. 

Nye laboratorier til DTU BYG foto STAMERS KONTOR

De to bygninger føjer sig til en række nye unikke forsknings- og studiefaciliteter på DTU, der er blevet bygget inden for de seneste år. Og mens indvielsen stod på, måtte håndværkerne holde inde med arbejdet på den næste laboratoriebygning i området, et nyt beton- og materialelaboratorium, der skal stå færdigt om et års tid.

Læs nyheden fra DTU BYG her