Leapcraft og ITS

Leapcraft samarbejder med DTU inden for smart cities og cleantech

onsdag 17 sep 14
|
Den lille virksomhed Leapcraft har et tæt samarbejde med DTU på en række projekter. Leapcraft er overbevist om, at samarbejdet med DTU er med til at sikre virksomhedens fremtid.

Leapcraft er en lille innovationskonsulentvirksomhed med speciale i at kombinere design, data og forskning til at skabe nye opfindelser.

Leapcraft samarbejder med DTU på en række projekter såsom projektet CITS (Copenhagen Intelligent Transport Systems). CITS er et konsortium, der udover Leapcraft består af virksomheden Citelum, Københavns Kommune og DTU i samarbejde med Cisco og Silverspring Networks. Konsortiet samarbejder om at udvikle et koncept for et intelligent transportsystem til København. Som en del af projektet vil der blive installeret et tæt netværk af wifi adgangspunkter, der kan geolokalisere enheder med wifi på gaderne uden at kompromittere folks privatliv. De opsamlede data kan derefter samles og analyseres af kommunens embedsmænd, hvilket giver dem mulighed for at overvåge trafikforhold i realtid og for eksempel spore byens ejendele såsom skraldespande og bænke eller den offentlige transport.

Leapcraft og DTU har et tæt samarbejde i CITS, da Leapcraft benytter sig af DTU’s databehandlingskapacitet til at lave visualiseringer.

"Vi kan ikke skabe banebrydende og innovative produkter ved at arbejde alene. Den digitale økonomi er bygget på en samarbejdskultur, og vi elsker at samarbejde med førende forskere på DTU om at bidrage til kreativ og højteknologisk vækst."
Vinay Venkatraman, Leapcraft

Leapcrafts håb for projektet er, at de får udviklet en fuldt udbygget løsning på tværs af byen, der vil fungere som et visionært eksempel, som andre byer vil have lyst til at efterfølge og derigennem vil der skabes mere forretning for Leapcraft.

Udbud om bæredygtige løsninger

Leapcraft har også været involveret i mange cleantech initiativer, hvor de har arbejdet med forskellige IOT (internet of things) projekter for Københavns Kommune og flere private aktører.

Leapcraft også været med til at byde på et udbud om infrastruktur til big data i samarbejde med DTU og konsulenthuset Accenture. Copenhagen Cleantech Cluster (nu CLEAN) står bag udbuddet, hvor de inviterer virksomheder til at komme med deres bud på verdens bedste digitale infrastruktur, der kan skabe en basis for fremtidens bæredygtige løsninger. Big datas potentiale kan i første omgang nemmest udnyttes kommercielt i de store byer som København og Århus. Her findes allerede omfattende data om transport, boliger, affald, vejr osv., selvom det pt. er spredt blandt forskellige dataindehavere. Ved at skabe en fælles platform, der samkører dataene effektivt og gør dem brugbare, skabes der en basis for mere effektive løsninger, hvilket kan lede til udviklingen af nye produkter og forretningsmodeller, og på sigt nye virksomheder med helt nye, bæredygtige produkter og løsninger.

Store fordele ved at samarbejde med DTU

Ifølge Vinay Venkatraman, direktør i Leapcraft, kan det kræve tålmodighed at samarbejde med så stor en organisation som DTU. Ikke desto mindre er han meget glad for samarbejdet; som han siger: ”Vi kan ikke skabe banebrydende og innovative produkter ved at arbejde alene. Den digitale økonomi er bygget på en samarbejdskultur, og vi elsker at samarbejde med førende forskere på DTU om at bidrage til kreativ og højteknologisk vækst. Selvom jeg ikke kan basere min kerneforretning på vores partnerskaber, giver det os langsigtede fordele, som jeg tror, vil være det, der gør, at vi kan klare os i fremtidens konkurrence.”