DTU Vindenergi og SINTEF Energi vil samarbejde om Offshore Vindenergi

Peter Hauge Madsen
Institutdirektør
DTU Vindenergi

Samarbejdet vil sætte fokus på industriens udfordringer ved offshore vindenergi og skabe en stærk partner for industrien til forskning og udvikling.

To af Europas største parter inden for vindenergiområdet, danske DTU Vindenergi og norske SINTEF Energi A/S, underskrev den 19 januar på Deepwind konferencen i Trondheim et Memorandum of Understanding som første skridt mod et stærkt partnerskab om offshore vindenergi F&U. Universitetet i Trondheim NTNU og andre dele af Sintef-gruppen vil blive inddraget i den kommende udvikling af partnerskabet, som vil fokusere på tre vigtige vindenergiområder: offshore-netudvikling, kontrol af vindmølleparker samt substrukturer til offshore vindmøller. Med partnerskabet ønsker parterne blandt andet at sætte fokus på industriens udfordringer ved offshore vindenergi og skabe en stærk partner for industrien til den forskning og udvikling, der er nødvendig for at udvikle bedre og billigere løsninger.

Om det nye samarbejde siger Peter Hauge Madsen, institutdirektør hos DTU Vindenergi:

”Partnerskabet er et stort skridt i den rigtige retning. Partnerskabet giver os en forpligtelse til at samarbejde og koordinere på nogle vigtige områder. Samtidig får vi en fælles køreplan for forskning på de tre udvalgte områder. Der er ingen tvivl om, at internationalt samarbejde bliver endnu mere vigtig i fremtiden, og derfor er vi også glade for og stolte af, at det lykkes for os at indgå det her samarbejde med SINTEF, der har stærke kompetencer og aktiviteter på offshore vindenergi,” siger han.

John Olav Tande, chefforsker og forskningsleder ved SINTEF Energi siger:

"Vi kender DTU godt fra mange fælles succesfulde projekter knyttet til vindkraft, og vi tager nu et naturligt næste skridt for at forstærke samarbejdet.  Jeg er stolt af og glad for den aftale, vi har indgået med DTU Vindenergi, og jeg ser frem til den videre udvikling af samarbejdet. DTU er verdensførende inden for vindenergi. Samtidig har vi også en stærk kompetence på området. Det gør, at vi gennem partnerskabet kan opnå et bedre resultat og gøre nytte for industrien.”

Samarbejdet mellem SINTEF og DTU Vindenergi udelukker ikke samarbejde med andre partere, lyder det fra både Peter Hauge Madsen og John Olav Tande.