Eirini Adamopoulou ved SPE's poster-konkurrence

Arktisk Teknologi-studerende vinder poster-konkurrence med projekt om afbrænding af råolie

torsdag 29 okt 15

Gunvor Marie Kirkelund
Lektor
DTU Byg

Hvad er SPE?

The Society of Petroleum Engineers (SPE) er en international organisation, der henvender sig til virksomhedsledere, ingeniører, forskere og andre faggrupper, som arbejder med udvinding og produktion i olie- og gasindustrien. SPE har medlemmer fra adskillige lande, herunder Danmark. SPE har desuden en studenterafdeling på DTU.
Arktisk Teknologi-studerende Eirini Adamopoulou har vundet førstepladsen i en poster-konkurrence for et projekt om in-situ-afbrænding af olie i Grønland. Til næste år skal hun repræsentere DTU ved 'East meets West' International Student Petroleum Congress & Career Expo 2016 sammen med konkurrencens nummer to.

Hvert efterår afholder The Society of Petroleum Engineers (SPE) en poster-konkurrence, hvor DTU-studerende får mulighed for at præsentere projekter med relation til olie- og gasteknologi.

I år vandt Eirini Adamopoulou førstepladsen for en poster med titlen “Chemical herding and in-situ burning of crude oil in a water basin in Sisimiut, Greenland”. Posteren er baseret på et projekt, som Eirini Adamopoulous har lavet på et kursus i Arktisk Teknologi.

”Jeg har lært meget på kurset i Arktisk Teknologi, hvor jeg har fået værdifulde råd og vejledning fra mine undervisere og vejledere. Jeg er både blevet klogere på mit projektemne og på, hvordan jeg sætter mig nye mål og når dem. At vinde posterkonkurrencen var et af disse mål,” fortæller Eirini Adamopoulou.

DTU’s repræsentant ved international konference i Polen

Posterne i SPE-konkurrencen blev bedømt af tre frivillige industrirepræsentanter. Vinderne af første- og andenpladsen i konkurrencen skal repræsentere DTU i 'East meets West' International Student Petroleum Congress & Career Expo 2016. Konferencen bliver afholdt i den polske by Krakow i april 2016.

”Jeg glæder mig virkelig meget til konferencen, og jeg er sikker på, at det bliver en helt særlig oplevelse for mig. Jeg glæder mig til at præsentere mit eget projekt og udveksle idéer og tanker med andre studerende, som jeg deler interesser med,” lyder det fra Eirini Adamopoulou.

Eirini Adamopoulous poster er baseret på kurset 11427 Arctic Technology og kan downloades her.

Besøg projekthjemmesiden "In-Situ Burning of Oil" for mere information om DTU Bygs forskning i in-situ-afbrænding af olie.