Billede fra Colourbox

Ny adjungeret professor i maritim teknologi

torsdag 20 mar 14

Henrik O. Madsen

Med udnævnelsen af Henrik O. Madsen som adjungeret professor har det maritime fagområde på DTU Mekanik fået en stærk, faglig profil som har en solid kontakt til det maritime erhvervsliv.

Henrik O. Madsen er præsident og CEO for DNV GL Group, verdens største klassifikationsselskab for skibe og mobiler offshore enheder. Organisationen blev til i 2013 som en sammenlægning af selskaberne Det Norske Veritas og Germanischer Lloyd. DNV GL har en omfattende teknisk rådgivningsvirksomhed overfor den maritime sektor. Organisationen driver en omfattende forskningsaktivitet og har haft et langt samarbejde med DTU og DTU Mekanik, blandt andet som deltagere i EU projekter.

Forskning kan løse industriens udfordringer
Henrik O. Madsen siger om sin ansættelse på DTU Mekanik: ”Den maritime industri gennemgår en periode med store ændringer som følge af nye miljøkrav og krav til effektiv drift ikke mindst som følge af høje bunkersolie priser. Jeg er overbevist om, at ny teknologi vil kunne løse mange af industriens udfordringer. Jeg ser derfor frem til at kunne engagere mig meget tættere igen med forskningsverdenen for at skabe disse løsninger”

Fokus på maritime konstruktioners sikkerhed
I både forskningsmiljøet og erhvervslivet har Henrik O. Madsens forskning i konstruktioners sikkerhed været banebrydende. Han er uddannet som civilingeniør på DTU (DTH) ved Afdelingen for Bærende Konstruktioner, hvorfra han også dimitterede som Lic. Techn. i 1979 med afhandlingen: ”Load Models and Load Combinations”. Henrik Overgaard Madsens forskning har været brugt gennem en lang årrække i den maritime uddannelse på DTU, for eksempel på kurset ”Styrkeberegning af Skibe”. I øvrigt har hans forskning dannet grundlag for mange publikationer inden for sikkerhed af f.eks. skibe og offshore konstruktioner.

Billede fra Colourbox
Billedet er fra Colourbox.