Nyt om samarbejde

VÆLG INTERVAL
RSS
2018
10 DEC

Blå jeans på en grøn måde

Forskere udnytter E. coli-bakterien til en ny og grønnere produktion af indigo til farvning af jeans. Opfindelsen har potentiale til at revolutionere denimproduktionen...

Bakterier og mikroorganismer Enzymer og proteiner Bioteknologi og biokemi
2017
12 JUL

Bedre immunterapi for kræftpatienter

Virker immunterapi bedre på kræftpatienter, der fx har haft influenza? Det vil man undersøge i et forskningsprojekt på Herlev Hospital, hvor DTU er med. 

Sundhed og sygdomme Celler Enzymer og proteiner Gener og genomer Bakterier og mikroorganismer Vira Fermentering
2015
06 JAN

Udsigt til mere bæredygtig griseproduktion

Virksomheden Vitalys fremstiller stoffet lysin, som tilsættes grisefoder. Tilsætningen gavner miljøet, fordi lysin mindsker behovet for at give dyrene sojaprotein. Og takket...

Bioteknologi og biokemi Fermentering Enzymer og proteiner Bakterier og mikroorganismer
2014
01 OKT

Workshop om detektion og kvantificering af proteinmodifikationer

Ikke-enzymatiske modifikationer af proteiner påvirker deres funktion og struktur. Sådanne modifikationer i fødevarer har konsekvenser for fødevarens smag og konsistens...

Enzymer og proteiner Biologiske systemer Fødevarekvalitet Fødevarer, fisk og landbrug
04 SEP

Laks indeholder sundhedsfremmende bioaktive peptider

Biprodukter fra lakseproduktion indeholder bioaktive peptider som blandt andet vil kunne have en positiv effekt på forhøjet blodtryk, type-2 diabetes og oxidativt stress...

Fødevaresikkerhed Sundhedsfremmende stoffer Fødevarer, fisk og landbrug Fisk og skaldyr Enzymer og proteiner Fødevarekvalitet
29 APR

Miljøvenligt brændstof fra spildprodukter i fødevareproduktionen

Oliebaserede brændstoffer og kemikalier bidrager til produktion af drivhusgasser og er en begrænset resurse. Et ph.d.-projekt i DTU Fødevareinstituttet har undersøgt metoder...

Bioteknologi og biokemi Bioenergi Biologiske systemer Energi Klimaændringer Fødevarer, fisk og landbrug Fødevareteknologi Enzymer og proteiner CO2-udskillelse og CO2-lagring
2012
03 MAR

Teknologiske kostfibre

Kartoffel- og roerester, der ellers ville ende som dyre foder, kan omdannes til sunde kostfibre ved hjælp af en ny enzymteknologi. Virksomheder øjner muligheder for at...

Fødevareproduktion Enzymer og proteiner Fødevarer, fisk og landbrug