Nyt om samarbejde

VÆLG INTERVAL
RSS
2019
08 MAR

Spildevand afslører antibiotikaresistens i hele verden

Spildevand kan afsløre, hvor mange antibiotikaresistente bakterier raske befolkninger bærer rundt på, viser et internationalt studie ledet af DTU.

Bakterier og mikroorganismer Gener og genomer Fødevaresikkerhed Sundhed og sygdomme
05 FEB

Korn og kerner er godt for helbredet

Stort, årelangt forskningssamarbejde har dokumenteret, at fuldkorn i kosten er med til at holde type 2 diabetes og hjerte-karsygdomme fra døren.

Bakterier og mikroorganismer Ernæring og kostvaner Sundhed og sygdomme
10 JAN

Dansk model for antibiotikaovervågning inspirerer i Asien

Asiatiske myndigheder har i bestræbelserne på at overvåge og kontrollere mennesker og dyrs antibiotikaforbrug hentet erfaringer fra danske eksperter på DTU.

Fødevarer, fisk og landbrug Bakterier og mikroorganismer Fødevaresikkerhed Sundhed og sygdomme
2018
10 DEC

Blå jeans på en grøn måde

Forskere udnytter E. coli-bakterien til en ny og grønnere produktion af indigo til farvning af jeans. Opfindelsen har potentiale til at revolutionere denimproduktionen...

Bakterier og mikroorganismer Enzymer og proteiner Bioteknologi og biokemi
23 OKT

Mere antibiotikaresistens i svin end i kyllinger i Europa

DTU har i det hidtil største metagenomstudie af landbrugsdyr fundet mere antibiotikaresistens i svin end kyllinger, men flere forskellige resistensgener blandt kyllingerne...

Fødevarer, fisk og landbrug Fødevaresikkerhed Bakterier og mikroorganismer Gener og genomer
24 SEP

Sådan får vi mere biogas ud af gyllen

En ny metode gør landbrugets gylle langt mere velegnet som råstof for biogas. Metoden kombinerer moderne kemiteknik med en praksis, som var almindelig i dansk landbrug...

Bakterier og mikroorganismer Bioenergi Organisk kemi Energiproduktion
25 JUL

Hjemmelavet gelérand skyld i botulismeudbrud

Det var en hjemmelavet gelérand, der i juni 2018 gav ni personer den alvorlige sygdom botulisme, viser undersøgelser foretaget af Fødevarestyrelsen, Statens Serum Institut...

Fødevarer, fisk og landbrug Fødevaresikkerhed Bakterier og mikroorganismer
06 JUN

‘Seeing is believing’

Electron microscope images provide understanding and evidence of a world we cannot see with the naked eye.

Mikro- og nanoteknologi Bakterier og mikroorganismer
07 FEB

Fremtidens alkohol kan laves af overskudsmælkesukker

Ny teknologi fra DTU kan omdanne mælkesukkeret i mejerispildprodukter til alkohol. Den nystiftede virksomhed bag teknologien har fået startkapital fra CAPNOVA.

Fødevarer, fisk og landbrug Fødevareproduktion Fødevareteknologi Bakterier og mikroorganismer
2017
12 JUL

Bedre immunterapi for kræftpatienter

Virker immunterapi bedre på kræftpatienter, der fx har haft influenza? Det vil man undersøge i et forskningsprojekt på Herlev Hospital, hvor DTU er med. 

Sundhed og sygdomme Celler Enzymer og proteiner Gener og genomer Bakterier og mikroorganismer Vira Fermentering